Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τι θα εξαγγείλει ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

  Στην επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής με κεντρικό άξονα την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, σχεδιάζει η κυβέρνηση και τις σχετικές εξαγγελίες αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ.


  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αντώνη Βασιλόπουλου στο bankingnews.gr, μέσω της Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα αξιοποιήσει αποθεματικό, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, για να στηρίξει το εργατικό δυναμικό, κυρίως με την παραχώρηση ακινήτων με χαμηλό ενοίκιο, το οποίο ο εργαζόμενος θα μπορεί σε κάποια χρόνια να αγοράσει, την επιδότηση ενοικίου.

  Ο Κωστής Χατζηδάκης, προανήγγειλε χθες την νέα στεγαστική πολιτική, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

  Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες η ΔΥΠΑ θα ασχοληθεί και με τις στεγαστικές ανάγκες των νέων, μέσω της χορήγησης παροχών και της υλοποίησης σχετικών προγραμμάτων, μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που έχει περιέλθει στον Οργανισμό, αλλά θα αναπτυχθεί μία δυναμική πολιτική που θα διευκολύνει τη στέγαση για χιλιάδες εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους.

  Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα έχει τη δυνατότητα να αποκτά αδόμητα και δομημένα ακίνητα για την εκπλήρωση των σκοπών της που σχετίζονται με τη στεγαστική συνδρομή, αλλά και να συμπράττει με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την ανέγερση ακινήτων, με σκοπό την προώθηση των κυβερνητικών πολιτικών σχετικά με τη στεγαστική προστασία του εργατικού δυναμικού και των νέων.

  Σε ότι αφορά τα ακίνητα ιδιοκτησίας της ΔΥΠΑ, που δεν προορίζονται για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των εργαζομένων, θα επιτρέψουν την καλύτερη εκμετάλλευση και την αύξηση των εσόδων της.

  Προς την κατεύθυνση αυτή, προωθείται η σύναψη μακροχρόνιων μισθώσεων, η σύμπραξη με ιδιώτες οι οποίοι μπορεί να αναλάβουν την οικοδόμηση αδόμητων ακινήτων, οι εγγυήσεις που θα πρέπει να παρέχουν, για να συμμετάσχουν στους σχετικούς διαγωνισμούς, κ.ά.
  Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα εκμισθώνει τα ακίνητά της, τα οποία δεν προορίζονται για άμεση στεγαστική συνδρομή των δικαιούχων, προς οικονομικούς φορείς που έχουν εμπειρία διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων, με σκοπό τον προσπορισμό εσόδων που θα ενισχύσουν τις πολιτικές αρμοδιότητάς της, με σκοπό την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ