Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Στο στόχαστρο του καθεστώτος Ζελένσκι ο Αλαφούζος

  Ενώπιον μίας κατάστασης η οποία μπορεί να εξελιχθεί ιδιαίτερα απειλητική για την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία κινδυνεύουν να βρεθούν οι Έλληνες εφοπλιστές καθώς η Ουκρανία συγκεντρώνει στοιχεία για να τα αποστείλει στο Διεθνές Δικαστήριο προκειμένου να στοιχειοθετηθεί κατηγορία ότι βοηθούν τους «εγκληματίες πολέμου Ρώσους»!

  Συγκεκριμένα ως μεταδίδει το lloydslist (δηλαδή η επίσημη ιστοσελίδα των Lloyds) οι Έλληνες εφοπλιστές εκτελούν συνεχή δρομολόγια μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και τη Βαλτικής προς τις δυτικές αγορές.

  Η Ουκρανία «κτίζει» κατηγορίες εναντίον Ελλήνων ιδιοκτητών δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο.

  «Θα κυνηγήσουν τους πιο εξέχοντες (πλοιοκτήτες) όπου περιλαμβάνονται και Έλληνες ιδιοκτήτες», λέει η Russia Tanker Tracking Group.

  Τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια έχουν ανταποκριθεί σε 50 από τις 140 περιπτώσεις φόρτωσης ρωσικού πετρελαίου κατά την διάρκεια του Απριλίου, σε κύρια λιμάνια της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με στοιχεία της Lloyd’s List Intelligence.

  Μάλιστα στο δημοσίευμα υπάρχει η φωτογραφία του δεξαμενόπλοιου «Νήσος Ρήνια», το οποίο ανήκει στην Kyklades Maritime ιδιοκτησίας Γ.Αλαφούζου και παρέλαβε το αργό πετρέλαιο της ρωσικής Urals στο Rotterdam της Ολλανδίας από ρωσικών συμφερόντων πλοίο.

  Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η περίπτωση της εταιρείας Kyklades Maritime, καθώς ο ιδιοκτήτης της είναι ταυτόχρονα και ιδιόκτητης του πλέον αντι-ρωσικού και αντίστοιχα φιλο-ουκρανικού τηλεοπτικού σταθμού, του φιλοκυβερνητικού ΣΚΑΪ, ο Γ.Αλαφούζος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ