Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Στην Motor Oil το 30,1% της Ελλάκτωρ

  Έπεσαν οι υπογραφές σε ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά deals των τελευταίων ετών, με τον όμιλο Βαρδινογιάννη να αποκτά το 30,1% που είχαν οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμένακης στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

  Το ύψος της συμφωνίας έφτασε τα 185 εκατ. ευρώ.

  Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

  Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν ξεκινήσει πριν μερικούς μήνες και σήμερα στέφθηκαν με επιτυχία.

  Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην πλευρά των Ολλανδών, ο ιδιοκτήτης της Reggeborgh, Henry Holterman, φέρεται να έχει αποφασίσει πως το βάρος των επόμενων κινήσεων θα πέσει στην ενδυνάμωση του κατασκευαστικού ομίλου και στις παραχωρήσεις.

  Να σημειωθεί ότι πέρυσι η Motor Oil είχε εξαγοράσει χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων της Fortress και με αφορμή το deal είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της και στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας.

  Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα είχε ανακοινωθεί προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Motor Oil μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής.

  Σε προσωρινή αναστολή είχαν μπει και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ