Στην περιοχή του 2,5% το αρχικό επιτόκιο για το «πράσινο» ομόλογο της Μυτιληναίος

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την έκδοση του “πράσινου” ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5,5 ετών της Μυτιληναίος μετά την ολοκλήρωση των εξ αποστάσεως συναντήσεων των συντονιστών-αναδόχων της έκδοσης με τους επενδυτές, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στις 19 Απριλίου 2021, καθώς και την ολοκλήρωση του σημερινού τελικού global investor call το οποίο θα γίνει στις 13:00 ώρα Ελλάδας. Η τελική τιμολόγηση της έκδοσης αναμένεται να διαμορφωθεί αύριο, ενώ η αρχική τιμολόγηση, σύμφωνα με πληροφορίες. κινείται στην περιοχή του 2,5%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η αρχική τιμολόγηση είναι στα ίδια επίπεδα με την απόδοση του 5ετούς ομολόγου που εξέδωσε η Μυτιληναίος τον Νοέμβριο του 2019, και η οποία σήμερα διαμορφώνεται στο 1,62%.

Οι BNP Paribas, Citigroup και HSBC, είναι οι γενικοί συντονιστές της έκδοσης, ενώ συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών είναι οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Credit Suisse, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley και Nomura.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα κατευθυνθούν στην εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, στη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και στην καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Συγκεκριμένα, 300 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή των τραπεζικών δανείων της εισηγμένης που λήγουν το 2025, τα 192 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την χρηματοδότηση εταιριών σκοπών συμπεριλαμβανομένων των πράσινων projects, ενώ 8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε προμήθειες και έξοδα της έκδοσης.

ΠΗΓΗcapital.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1