Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σοκάρουν οι αποκαλύψεις: Γιατί ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μαρινάκη – Το 1 δισ. ευρώ που ανατίναξε τα πάντα

  Στις 4 Ιουλίου 2021 η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε δημοσιεύσει ένα ρεπορτάζ σχετικά με τις φιλοδοξίες του Ομίλου συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη στον ανερχόμενο τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

  Διαβάστε τι αποκαλύπτει η zougla.gr

  Σημείωνε τότε η εφημερίδα:

  «Συμβαίνουν και στις… καλύτερες οικογένειες. «Έξω φρενών» με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται ο γνωστός επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης γιατί θεωρεί πως κάποιοι «κύκλοι» δεν τον βοηθούν να μπει δυναμικά ως εργολάβος-κατασκευαστής στην αναπτυσσόμενη αγορά της επεξεργασίας απορριμμάτων, όπου προκηρύχθηκαν τεράστιες μονάδες στην Αττική, που αναμένεται να ξεπεράσουν σε αξία το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

  Ο γνωστός, τόσο για τις εφοπλιστικές του δραστηριότητες, επιχειρηματίας, όσο και για την αμέριστη υποστήριξη στην κυβέρνηση μέσω των μέσων ενημέρωσης που κατέχει, εξεμάνη, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, όταν έμαθε τους όρους των προκηρύξεων που αφορούν τις δύο Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε Φυλή και Σχιστό».

  Προηγουμένως της «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε επισημάνει τα εξής στην εισαγωγή του δημοσιεύματος:

  «Ο γνωστός για τις στενότατες σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία -στην οποία άλλωστε παρέχει αμέριστη στήριξη ως εκδότης- Βαγγέλης Μαρινάκης, ετοιμαζόταν να μπει δυναμικά στην ανερχόμενη αγορά της επεξεργασίας απορριμμάτων, όμως οι όροι του σχετικού διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής για την ανέγερση μονάδων επεξεργασίας- ένα έργο άνω του 1 δισ. ευρώ- δεν ήταν όσο ευνοϊκοί θα ήθελε και έτσι κινδυνεύει να χάσει από Βαρδινογιάννη ή Μυτιληναίο…»

  Η πλευρά του εφοπλιστή προχώρησε σε αγωγή. Το δικαστήριο με απόφαση της 30ης Σεπτεμβρίου του 2022 απορρίπτει την αγωγή και δικαιώνει την εφημερίδα.

  Με λίγα λόγια στο τέλος αυτού του κύκλου της κόντρας μεταξύ του Μαξίμου και του Ομίλου Μαρινάκη και ειδικότερα μεταξύ του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη αυτοπροσώπως, βρίσκει τον πρωθυπουργό και τον εφοπλιστή σε καθεστώς «πολεμικής σύρραξης». Έκτοτε, δηλαδή από τον Οκτώβριο και μετά, τα ΜΜΕ που ανήκουν στην ALTER EGO, την εταιρεία του κ. Μαρινάκη δηλαδή, άρχισαν (και συνεχίζουν) να επαναφέρουν το θέμα των υποκλοπών. Προφανώς και δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά μόνον που εδώ η πυρκαγιά λαμβάνει διαστάσεις ολοκληρωτικά καμένης χωματερής, κυριολεκτικώς και… μεταφορικώς.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ