Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Ράλι» χωρίς τέλος για το πετρέλαιο

  Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη, παρά την πιθανή αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ.

  Τα συμβόλαια Brent αυξάνονται κατά 1,43 δολάρια ή 1,2%, στα 122 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό WTI διαμορφώνεται στα 120,92 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,51 δολ. ή 1,3%.

  Σύμφωνα με αναλυτές, οι τιμές του πετρελαίου είναι υψηλότερες, λόγω της προσδοκίας ότι η Κίνα θα χαλαρώσει τους περιορισμούς για την πανδημία, το οποίο μεταφράζεται σε υψηλότερη ζήτηση και εισαγωγές για το καλοκαίρι.

  Στο μεταξύ, Νορβηγοί εργαζόμενοι στον τομέα του πετρελαίου σχεδιάζουν να απεργήσουν από τις 12 Ιουνίου, θέτοντας σε κίνδυνο την παραγωγή.

  Πηγές της αγοράς ανέφεραν στο CNBC ότι τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουνίου. Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια.

  Η Παγκόσμια Τράπεζα χαμήλωσε την Τρίτη τον πήχη της την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022 για σχεδόν 1/3, προειδοποιώντας ότι η ουκρανική κρίση έχει επιδεινώσει τις ζημιές από την πανδημία και ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν πλέον ύφεση.

  Εν τω μεταξύ, οι παγκόσμιες προμήθειες αργού και προϊόντων πετρελαίου παραμένουν περιορισμένες, καθώς οι δυτικές κυρώσεις εμποδίζουν τις εξαγωγές από τη Ρωσία.

  Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις αναλυτών, οι οποίοι πιστεύουν πως οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν σύντομα να φτάσουν τα 150 δολάρια το βαρέλι και να σκαρφαλώσουν υψηλότερα φέτος, με πιθανή καταστροφή της ζήτησης μέχρι το τέλος του έτους.

  Τα περισσότερα διυλιστήρια παγκοσμίως λειτουργούν ήδη κοντά στο μάξιμουμ της χωρητικότητάς τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση και να αντικαταστήσουν τις χαμένες ρωσικές προμήθειες.

  Οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι η Ρωσία έχει περικόψει περίπου 500.000 έως 700.000 βαρέλια ημερησίως από τις εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ