Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Προειδοποίηση – σοκ από τη Shell για τον εφιαλτικό χειμώνα που έρχεται

  Η Shell προειδοποίησε ότι η Ευρώπη μπορεί να χρειαστεί να προετοιμαστεί για μια σειρά χειμώνων με υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και με δελτίο ηλεκτρικής ενέργειας καθώς η Ρωσία συμπιέζει τις προμήθειες φυσικού αερίου.

  «Μπορεί κάλλιστα να έχουμε αρκετούς χειμώνες όπου πρέπει με κάποιο τρόπο να βρούμε λύσεις μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω του δελτίου και ως μια πολύ, πολύ γρήγορη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Μπεν φαν Μπέρντεν σε δημοσιογράφους σε συνέδριο στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας. «Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη φαντασίωση ότι η κατάσταση αυτή θα τελειώσει γρήγορα και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», προσέθεσε.

  Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ενεργειακή κρίση καθώς η Ρωσία περιορίζει τις ροές φυσικού αερίου μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Αυτό τροφοδοτεί μια δεκαπλάσια αύξηση των τιμών σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Ενώ τα γερμανικά καταστήματα φυσικού αερίου γεμίζουν γρηγορότερα από το αναμενόμενο, η χώρα κινδυνεύει να μην μπορέσει να περάσει τον χειμώνα εάν η Μόσχα σταματήσει τις ροές προς τη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι σχεδιάζει επείγοντα μέτρα για να μειώσει τις αυξανόμενες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι κυβερνήσεις σε όλη την περιοχή έχουν ήδη διαθέσει περίπου 280 δισεκατομμύρια ευρώ (278 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πακέτα βοήθειας.

  Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell είπε ότι οι αγορές ενέργειας είναι πιθανό να παραμείνουν σφιχτές, με την προσφορά να είναι περιορισμένη και τις τιμές ασταθείς «όχι μόνο για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους αλλά και για το επόμενο έτος».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ