Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Παγκρήτια Τράπεζα: Με 33% μεγαλύτεροι μέτοχοι οι Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου

  Αποδεκτή έγινε από το ΔΣ της Παγκρήτιας Τράπεζας η πρόταση που έλαβε από την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών με ποσό 65 εκατομμυρίων ευρώ, και προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας.

  Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%.

  Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σάλλας δήλωσε ευτυχής για την επιτυχία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, καθώς η Lyktos Participations παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος.

  Η Lyktos δεν συμμετείχε στην αύξηση από τη στιγμή που εκδηλώθηκε τόσο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από την Thrivest Holding LTD καθώς δεν θα ήταν προς όφελος της Τράπεζας η ύπαρξη δύο στρατηγικών επενδυτών.

  Ωστόσο, επισημαίνεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της τράπεζας και τον νέο στρατηγικό επενδυτή στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

  Σημειώνεται ότι στις 9 το πρωί έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση των αδιάθετων νέων μετοχών, με σκοπό την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 97,8 εκατ. ευρώ της Παγκρήτιας.

  Η ανακοίνωση του σχήματος Μπάκος – Καϋμενακης – Έξαρχου

  Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε προ ολίγου ο νέος πλειοψηφικός μέτοχος της Παγκρήτιας:

  «Επιβεβαιώνουμε την αποδοχή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας της πρότασης που έλαβε από την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών με ποσό εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, και προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ