Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Κίνηση υψηλού ρίσκου από την ΕΚΤ: Αύξηση – ρεκόρ κατά 0,75% το βασικό επιτόκιό της

  Σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,75% προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι, το βασικό επιτόκιο από 0,5% διαμορφώνεται πλέον στο 1,25%.

  Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι αναλυτές προεξοφλούσαν μία αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,75%, μετά τη νέα άνοδο που παρουσίασε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη. Παρά ταύτα αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ είχαν υποστηρίξει με δηλώσεις τους, ότι θα ήταν πιο ενδεδειγμένο να ακολουθηθεί μία λιγότερο επιθετική πολιτική στο μέτωπο των επιτοκίων με μικρότερες αυξήσεις.

  Αναλυτικότερα το σκεπτικό της σημερινής απόφασης, τα επόμενα βήματα στη νομισματική πολιτική, αλλά και τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την πορεία της Ευρωπαϊκής οικονομίας αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ