Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Ισχυρή η παρουσία της Intrakat στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών

  Με ισχυρή την παρουσία της Intrakat ξεκίνησε χθες το 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr στο Μέγαρο Μουσικής.

  Το εναρκτήριο έναυσμα του Συνεδρίου δόθηκε με την βράβευση του Αεροδρομίου Μακεδονία που κατασκεύασε η Intrakat και διαχειρίζεται η Fraport Greece ως “Έργο της χρονιάς για το 2019”. Η απονομή του βραβείου έγινε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στους κ.κ. Alexander Zinell, CEO Fraport Greece και Πέτρο Σουρέτη, CEO Intrakat.

  Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, αφού ευχαρίστησε την Fraport Greece για την εποικοδομητική συνεργασία και τον Όμιλο Κοπελούζου για την εμπιστοσύνη, δήλωσε “Είμαστε περήφανοι γιατί ολοκληρώθηκε ένα έργο ορόσημο για τη χώρα μας” ενώ συνεχίζοντας ανέφερε “Η συνεργασία με τη Fraport Greece σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για τη χώρα μας. Πήγαμε όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα μπροστά και πρέπει να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη εμπειρία που αποκτήσαμε. Γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες και έργα”

  Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου της Intrakat κ. Δημήτρη Κούτρα στην ενότητα “Η Στρογγυλή Τράπεζα των Κατασκευών-Κατασκευάζοντας την Ελλάδα συνθήκες και ευκαιρίες”. Ο κ. Κούτρας στην ομιλία του ανέφερε ότι μετά από μία άγονη δεκαετία οικονομικής κρίσης και μίας διαρκούσης ακόμη πανδημίας, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα πρόκληση ενώ τόνισε ότι “μπροστά σ΄ αυτή την πρόκληση έχουμε μεγάλο καθήκον εμείς οι κατασκευαστές αλλά και η πολιτική ηγεσία ν΄ ανταποκριθούμε στην ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας για τον εκσυγχρονιστικό μετασχηματισμό που έχει ανάγκη η χώρα”.

  Ερωτώμενος ως ειδικός σε έργα οδοποϊίας ο κ. Κούτρας για τα νέα έργα της Αττικής Οδού και ΒΟΑΚ είπε ότι η Αττική Οδός “είναι η “ραχοκοκαλιά” της Αττικής, “ένας ζωντανός δρόμος που πρέπει συνέχεια να αναπτύσσεται προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της πρωτεύουσας” τονίζοντας ότι ήδη έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα νέα έργα επεκτάσεων.

  Σχετικά με τον ΒΟΑΚ τόνισε την επείγουσα αναγκαιότητα νέας βελτιωμένης χάραξης, νοτιότερα της παρούσας, καθώς η σημερινή χάραξη δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της Κρήτης αλλά έχει καταντήσει νέος Μινώταυρος με ετήσιο φόρο αίματος.

  Αναφερόμενος στην Intrakat ο κ. Κούτρας τόνισε τη δημιουργία των νέων τομέων δραστηριοτήτων της εταιρείας στην πράσινη ανάπτυξη την ενέργεια και το περιβάλλον καθώς και την αξιοποίηση ακινήτων, με παράλληλη ενοποίηση και ενδυνάμωση του κατασκευαστικού τομέα σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κλείνοντας την ομιλία του έκανε λόγο για τα νέα έργα στα οποία έχει μειοδοτήσει η εταιρεία – 2 υδραυλικά και ένα οδοποιίας – στην Ρουμανία, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ με την υπογραφή των οποίων το ανεκτέλεστο της Intrakat θα διαμορφωθεί στα 800 εκατ. ευρώ περίπου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ