Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Δεν πέφτει ποτέ έξω: Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για τις διακοπές ρεύματος δείχνει τι έρχεται το χειμώνα

  Ο Μπιλ Γκέιτς θεωρεί πως η ενεργειακή κρίση μακροπρόθεσμα μπορεί να ωφελήσει.Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την προοπτική να μην αντέξουν οικονομικά να θερμάνουν τα σπίτια τους αυτό το χειμώνα και να βιώσουν παγωμένο σκοτάδι.

  Ομως ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς θεωρεί πως η ενεργειακή κρίση μακροπρόθεσμα μπορεί να ωφελήσει. Συγκεκριμένα, θέλοντας να διαφημίσει την επενδυτική εταιρεία Breakthrough Energy Ventures, η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την κλιματική τεχνολογία (φόρος άνθρακα), ο Gates είπε στο CNBC: «Οι πολίτες είναι απαισιόδοξοι ως προς το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να γίνει η πράσινη μετάβαση».

  «Χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη… έχουμε μια οπισθοδρόμηση. Πρέπει να βρούμε μη ρωσικές πηγές υδρογονανθράκων, να υπάρχουν εργοστάσια άνθρακα και ποικιλία πραγμάτων, γιατί, ξέρετε, η διατήρηση των ανθρώπων ζεστών, η διατήρηση αυτών των οικονομιών σε αξιοπρεπή κατάσταση είναι προτεραιότητα» συνέχισε. «Τώρα, από την άλλη πλευρά, η ενεργειακή κρίση είναι καλό μακροπρόθεσμα, γιατί οι άνθρωποι δεν πρέπει να εξαρτώνται από το ρωσικό φυσικό αέριο», συμπλήρωσε.

  Σύμφωνα με τον Γκέιτς, είναι ευθύνη χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν ευημερήσει από την καύση ορυκτών καυσίμων, να προχωρήσουν στην πλήρη απαλλαγή από τον άνθρακα όλων των τομέων της οικονομίας. Όπως γράφει, «πολλές χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική γέμισαν την ατμόσφαιρα με άνθρακα για να επιτύχουν ευημερία και είναι άδικο να περιμένουμε από όλους τους άλλους να εγκαταλείψουν μια πιο άνετη ζωή επειδή ο άνθρακας αποδείχθηκε ότι άλλαξε το κλίμα. Δεν νομίζω ότι η αγορά από μόνη της μπορεί να επαναφέρει μια ολόκληρη οικονομία σε λίγες μόνο δεκαετίες. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για να επιταχύνουμε τη διαδικασία». Και μπορεί ο Μπιλ Γκέιτς να θεωρεί πως μακροπρόθεσμα θα υπάρχει όφελος, όμως ο χειμώνας αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολος και οι διακοπές ρεύματος μοιάζουν μονόδρομος.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗinstanews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ