Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Έσοδα-ρεκόρ για τους πετρελαϊκούς γίγαντες της Κίνας

  Οι κινεζικοί γίγαντες του τομέα του πετρελαίου Sinopec, PetroChina και CNOOC κατέγραψαν μεγάλες αυξήσεις καθαρών εσόδων το πρώτο εξάμηνο, μετά την απογείωση των τιμών της ενέργειας που πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  Η δημόσια επιχείρηση Sinopec, η μεγαλύτερη στον τομέα της διύλισης στην Ασία, ανακοίνωσε χθες καθαρά έσοδα 43,53 δισεκ. γιούαν (6,37 δισεκ. ευρώ) το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, αυξημένα κατά 10,4% σε ετήσια βάση.

  Και αυτό παρότι η εταιρεία είδε την υπό εξέταση περίοδο συρρίκνωση των πωλήσεων διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων κατά 9,8% σε ετήσια βάση, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού και των lockdowns στην Κίνα, που συρρίκνωσαν τη ζήτηση.

  Από την πλευρά της η PetroChina, που ανήκει στον γιγαντιαίο δημόσιο όμιλο CNPC, κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο καθαρά έσοδα 82,39 δισεκ. γιούαν (12,05 δισεκ. ευρώ), αυξημένα κατά 55,3% σε ετήσια βάση.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, πρόκειται για ιστορικό εξαμηνιαίο αποτέλεσμα χρήσης για τη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία αργού.

  Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η PetroChina είχε έσοδα 53 δισ. γιούαν.

  Το πρώτο εξάμηνο ορισμένοι «γεωπολιτικοί παράγοντες όπως η ουκρανική κρίση οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της μέσης τιμής» του πετρελαίου σε παγκόσμια κλίμακα, τόνισε η εταιρεία ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της χρήσης εξαμήνου σήμερα.

  Εξάλλου η China National Offshore Oil Corp (CNOOC), η μεγαλύτερη εταιρεία ως προς την εκμετάλλευση υπεράκτιων κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου, διπλασίασε τα καθαρά έσοδά της το πρώτο μισό της χρονιάς.

  Ανήλθαν στα 71,89 δισ. γιούαν (10,5 δισ. ευρώ), έναντι 33,3 δισ. γιούαν έναν χρόνο νωρίτερα.

  Η εταιρεία πάντως προειδοποίησε εναντίον του «εξωτερικού περιβάλλοντος (το οποίο) θα παραμείνει περίπλοκο και μεταβαλλόμενο» κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ