Associated Press: Σε τι ελπίζει ο Μητσοτάκης

«Οι Έλληνες ψηφίζουν την Κυριακή στις δεύτερες γενικές εκλογές σε διάστημα 5 εβδομάδων, με το συντηρητικό κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια να είναι το ισχυρό φαβορί για να κερδίσει με ευρεία πλειοψηφία», μεταδίδει το Associated Press.

«Η ψηφοφορία επισκιάζεται από ένα μεγάλο ναυάγιο πριν από λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα που άφησε εκατοντάδες μετανάστες νεκρούς ή αγνοούμενους στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Ελλάδας. Όμως η καταστροφή αυτή είναι απίθανο να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική έκβαση, καθώς οι Έλληνες αναμένεται να επικεντρωθούν σε εσωτερικά οικονομικά ζητήματα» σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σημειώνει δε πως «ο 55χρονος συντηρητικός ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης προσβλέπει σε μια δεύτερη τετραετή θητεία ως πρωθυπουργός αφού το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία κέρδισε με τεράστια διαφορά τον Μάιο, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει αρκετές κοινοβουλευτικές έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση. Με έναν νέο εκλογικό νόμο που ευνοεί τώρα το νικητήριο κόμμα με μπόνους έδρες, ελπίζει να κερδίσει αρκετές έδρες για να σχηματίσει ισχυρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 300 μελών».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...