Associated Press: ΗΠΑ και Ισραήλ στρέφονται στην Αφρική για την επανεγκατάσταση των Παλαιστινίων της Γάζας

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ήρθαν σε επαφή με αξιωματούχους σε τρεις χώρες της ανατολικής Αφρικής για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν εδάφη τους για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα, μετέδωσε σήμερα το Associated Press επικαλούμενο αμερικανούς και ισραηλινούς αξιωματούχους.

Αξιωματούχοι του Σουδάν, της Σομαλίας και της αποσχισθείσας περιφέρειας Σομάλιλαντ είχαν επαφές σχετικά με την πρόταση, μετέδωσε το AP επικαλούμενο ως πηγές Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Εντούτοις αξιωματούχοι του Σουδάν είπαν ότι απέρριψαν την πρόταση των ΗΠΑ και αξιωματούχοι της Σομαλίας και της Σομάλιλαντ είπαν ότι δεν γνωρίζουν για οποιεσδήποτε επαφές, μετέδωσε το AP.

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα του Ρόιτερς για να σχολιάσουν. Οι υπουργοί ενημέρωσης της Σομαλίας και της αποσχισθείσας περιφέρειάς της Σομάλιλαντ δεν απάντησαν σε τηλεφωνικές κλήσεις του Ρόιτερς για σχόλιο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, άραβες ηγέτες υιοθέτησαν ένα αιγυπτιακό σχέδιο ύψους 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας που δεν προβλέπει εκτοπισμό των Παλαιστινίων από το θύλακα, σε αντίθεση με το όραμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μια «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;