«Ας την κρατήσουμε την κακομοίρα…» – Από τον Μανιάτη και τον Λαφαζάνη στον Μητσοτάκη και από εκεί στο υπουργείο Ενέργειας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, η νέα γραμματέας Ενέργειας, μπορεί να αναφέρει στο βιογραφικό της ότι «Από το 2012 έως 2015 διετέλεσε Διευθύντρια του γραφείου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής», δεν αναφέρει, όμως, ότι ήταν σε τρεις υπουργούς ακόμα και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη!

Ως δημόσιος υπάλληλος αποσπάστηκε στο γραφείο του υπηρεσιακού υπουργού Ενέργειας Γρηγόρη Τσάλτα, στη συνέχεια του Γιάννη Μανιάτη και στη συνέχεια του Παναγιώτη Λαφαζάνη! Και στους τρεις πρώην υπουργούς Ενέργειας ήταν υπεύθυνη για το υπουργικό desk. Ήταν, δηλαδή, η αρχιγραμματέας τους.

Η νέα γραμματέας Ενέργειας, υπάλληλος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, είχε αποσπαστεί το 2012 στο υπουργικό γραφείο του κ. Τσάλτα. Στη συνέχεια ανανέωσε την απόσπασή της ο κ. Μανιάτης και στη συνέχεια ανανέωσε την απόσπασή της και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που ανέλαβε τον υπουργικό θώκο στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα όπως λένε στο υπουργείο Ενέργειας, η κ. Σδούκου είχε επιδιώξει μετ΄επιτάσεως να παραμείνει στην υποδοχή και του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος φέρεται να είπε “αφού είναι δημόσιος υπάλληλος ας την κρατήσουμε την κακομοίρα”.

Η κ. Σδούκου έχασε την επαφή της με το υπουργικό γραφείο όταν ανέλαβε υπουργός ο Παναγιώτης Σκουρλέτης ο οποίος στις 29 Ιουλίου του 2015 υπέγραψε την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας «από 18.7.2015 των υπηρετούντων μετακλητών υπαλλήλων, αποσπασμένων υπαλλήλων, Ειδικών Συμβούλων − Ειδικών Συνεργατών στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη».

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η κ. Σδούκου ανέλαβε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ενεργειακά θέματα και τώρα γενική γραμματέας του υπουργείου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1