Ανησυχία στο Μαξίμου για τις παρασκηνιακές πρωτοβουλίες και τις πολιτικές φιλοδοξίες του Στουρνάρα

Θα μπορούσε να είναι μία ενέργεια «τύπου ΠΑΣΟΚ» των περασμένων δεκαετιών. Πριν ο ευπατρίδης Αναστάσιος Πεπονής βάλει ένα τέλος σε αυτό το πολιτικάντικο αλισβερίσι με τις προσλήψεις, δημιουργώντας τον ΑΣΕΠ. Ενέργεια που φυσικά του στοίχισε την πολιτική του καριέρα, αλλά ωφέλησε την Ελλάδα.

Και όμως, δεν είναι κάποια ενέργεια «κομματάρχη», αλλά πρωτοβουλία του επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα! Μιλάμε φυσικά για την απόφασή του να προσλάβει αποφοίτους λυκείου σε 11 περιοχές της Ελλάδας!

Μία ενέργεια που ήδη προκαλεί σούσουρο στο μέγαρο Μαξίμου, καθώς έρχεται έπειτα από τις θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να έχει αποκτήσει πολιτικές βλέψεις, όχι φυσικά με πρόθεση δημιουργίας κάποιο κομματικού σχηματισμού, αλλά ακολουθώντας την πεπατημένη Παπαδήμου. Να αποτελέσει δηλαδή «οικουμενική λύση» σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, λόγω των τραγικών συνεπειών της πανδημίας και των οικονομικών επακόλουθων αυτής.

Οικονομικές συνέπειες που έγιναν πιο ορατές από πότε έπειτα από την χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου ανάκαμψης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος – πράγμα πρωτόγνωρο για πρωθυπουργό – έβαλε ως βασικό κριτήριο επιτυχίας του όλου εγχειρήματος, την επαλήθευση των παραμέτρων που ο ίδιος έχει θέσει. Αντί για «θα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνόδευσε το σχέδιο του με πολλά «εάν».

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο Στουρνάρα για τις προσλήψεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, παραπέμπει σε μία προσπάθεια δημιουργίας προσωπικού του στρατού. Υπάρχει όμως και το πιο ακραίο σενάριο: Την προσπάθεια επιρροής στην υφιστάμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο!

Καθώς ήδη αρκετοί βουλευτές έχουν προσφερθεί να προτείνουν υποψήφιους στον επικεφαλής της τράπεζας της Ελλάδος, προφανώς για να εξυπηρετήσουν την κομματική τους πελατεία.

Αυτό είναι και το πλέον ανησυχητικό σενάριο για το μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ζήσουν τις ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου το 2011. Δεν πρόκειται πάντως να δούμε κάποια «ανοιχτή αντιπαράθεση» των δύο μεγάρων. Του πρωθυπουργικού και του τραπεζικού. Αυτό δεν αποκλείει φυσικά κάποια χτυπήματα κάτω από τη ζώνη τα οποία είναι και αναμενόμενα.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;