Η εξομολόγηση του Στέφανου Κασσελάκη στην εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου

Aποσπάσματα από την συνέντευξη του Στέφανου
Κασσελακη
στη Real News.

🩸«Αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για μια ακόμα προεδρική εκλογή, μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή μου, μπορούν να θέσουν επίσημα την πρότασή τους…»

🩸«Θέλω να κτίσω ένα κόμμα της συλλογικής δημοκρατίας, καινοτόμο και ελκυστικό. Όχι μια αρένα αντιπαράθεσης μεγάλων Εγώ. Αν υπάρχουν διαφορετικά πολιτικά σχέδια για το κόμμα μας, τη δομή, τη λειτουργία και το πρόγραμμά του, που να δικαιολογούν άλλη μια εσωκομματική εκλογή, ας κατατεθούν…».

🩸«Στόχος μας είναι το κόμμα που ανανεώνουμε εκ βάθρων (έστω και διά πυρός και σιδήρου!) να μπορέσει να απειλήσει και τελικά να γκρεμίσει την ηγεμονία της Δεξιάς.
Είναι τιμή μου να ηγούμαι αυτής της μεγάλης και αναγκαίας προσπάθειας που άργησε πολύ και γι αυτό εξελίσσεται με οδύνες και αναταράξεις.
Χάσαμε πέντε χρόνια χωρίς ν’ αλλάξουμε το κόμμα μας και τα αποτελέσματα ήταν καταδικαστικά. Θα το πράξουμε τώρα με θάρρος, τόλμη και χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος.
Κι αυτό διότι μοναδικός μας στόχος είναι να ξανασηκώσουμε στα πόδια της την προοδευτική παράταξη…»

🩸«Θα περίμενα τουλάχιστον από τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανέχεται διάφοροι αυτόκλητοι ερμηνευτές του να μιλούν ή να γράφουν υπονοώντας ότι τον εκφράζουν. Όλοι αυτοί συρρικνώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας.
Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”. Καθαρά και ανοικτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ