Σάλος: Προκήρυξαν διαγωνισμό για αντιπυρική προστασία δύο βδομάδες πριν την πυρκαγιά

Πλήρως ανέτοιμος ήταν ο κρατικός μηχανισμός στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και μαρτυρίες κατοίκων.

Όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr το δασαρχείο Λίμνης προχώρησε στη διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για εργασίες που αφορούσαν στην αντιπυρική προστασία της περιοχής μόλις δύο εβδομάδες πριν τις πυρκαγιές και ειδικότερα στις 19 Ιουλίου. Με λίγα λόγια οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αποφάσισαν να καθαρίσουν το δάσος μεσούσης του καλοκαιριού, όπου παραδοσιακά επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός, αντί να το πριν την έναρξη της αντιπυρικής περίοδου.

Πιο αναλυτικά όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και δημοσιεύει το documentonews.gr, στις 19 Ιουλίου 2021 το Δασαρχείο Λίμνης διακήρυξε «ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για το έργο «Αντιπυρική προστασία (καθαρισμοί-κλαδεύσεις-φρυγανεύσεις και θρυμματισμός των υπολειμμάτων καθαρισμών) κατά μήκος κεντρικών δασικών δρόμων του Δημοσίου Δάσους Παπάδων, περιοχής Δασαρχείου Λίμνης». Το κόστος του έργου ανέρχονταν σε 24,193 ευρώ και το Δασαρχείο καλούσε τους «ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς να υποβάλουν προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του ως άνω έργου».

Το έργο αφορούσε στο Δημόσιο δάσος Παπάδων, περιοχής αρμοδιότητας Δασαρχείου Λίμνης. Οι εργασίες, που θα έπρεπε να κάνει ο ανάδοχος, με βάση τη σχετική διακήρυξη, περιελάμβαναν μεταξύ άλλων «καθαρισμούς, κλαδεύσεις, φρυγανεύσεις και και θρυμματισμό των υπολειμμάτων των καθαρισμών, σπασμένων, σάπιων και ξεριζωμένων δέντρων εκατέρωθεν κεντρικών δασικών δρόμων σε μία ζώνη συνολικού βάθους 20 μέτρων», όπως επισημαίνεται στη διακήρυξη. Όπως επίσης και «θρυμματισμός των υπολειμμάτων των υλοτομικών εργασιών, που θα έχουν προηγηθεί, με μηχάνημα θρυμματισμού ή καταστροφέα».

Το ερώτημα που τίθεται και θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι φορείς είναι γιατί αποφάσισαν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες εργασίες μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και όχι νωρίτερα. Ενδεικτικό της καθυστέρησης είναι ότι ο απαιτούμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου στο Δάσος, ήταν 60 ημέρες. Κάτι που σημαίνει ότι το έργο θα ολοκληρώνονταν στις 19 Σεπτεμβρίου. Μετά το πέρας δηλαδή του καλοκαιριού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση