Σκηνικό σαρωτικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και ο ρόλος της Πόπης Τσαπανίδου

Σκηνικό σαρωτικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τη φατρία των «87», μια νέα εξέλιξη μπορεί να δώσει το οριστικό «κτύπημα» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι η πρώτη επιλαχούσα, για να αναλάβει καθήκοντα βουλευτού επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Αν και τηρεί σιγήν ιχθύος και κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το αν θα πάρει την έδρα, σύμφωνα με το pronews.gr, η δημοσιογράφος προτίθεται να τη δεχθεί και να ορκιστεί βουλευτής, κλείνοντας έτσι οριστικά στις 28 Αυγούστου το θέμα παράδοσης της έδρας στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης

Μιας έδρας την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει πάση θυσία για να αποκτήσει φωνή εντός της Βουλής.

Όμως η Π.Τσαπανίδου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία του αποκάλυψε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να ορκιστεί βουλευτής, ένα σενάριο που θα φέρει τη θύελλα στις σχέσεις Κασσελάκη-Τσίπρα, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ούτως ή άλλως στο ναδίρ.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την Πόπη Τσαπανίδου
Ο Αλέξης Τσίπρας με την Πόπη Τσαπανίδου

Αυτό βέβαια γιατί η γνωστή πρώην παρουσιάστρια διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλεί τακτικά μαζί του, ενώ συμμετέχει ως μέλος και στο πρώτο ΔΣ του Ιδρύματος Τσίπρα.

Κατά συνέπεια οποιαδήποτε πολιτική κίνηση της Π.Τσαπανδίσου φέρει την πολιτική υπογραφή του Α.Τσίπρα.

Στο ενδεχόμενο που η Π.Τσαπανίδου κρατήσει την έδρα τότε η απαξίωση προς το πρόσωπο του Σ.Κασσελάκη θα είναι σε τέτοιο βαθμό που ο τελευταίος δύσκολα θα μπορέσει να διατηρήσει τη θέση του στο κόμμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου