Νέες αποκαλύψεις για Λινού: Όργιο είσπραξης εκατομμυρίων ευρώ και παρανομιών – Σοκαριστικά στοιχεία στο φως (docs)

Όσο αδιαφορούν και συγκαλύπτουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής που καταπίνει τη χώρα και μαζί οι αρμόδιες ελεγκτικές, δικαστικές και διαχειριστικές αρχές για τα Έργα και τις Ημέρες του «κοινωνικού έργου» της Αθηνάς Λινού , τόσο θα έρχονται στο φως νέα στοιχεία.

Η Αθηνά Λινού υποχρεούται σε δημόσια λογοδοσία. Διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, είναι προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο και βουλεύτρια ενός αριστερού κόμματος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποστρέφεται και καταγγέλλει τη διαπλοκή.

Διαβάστε τι αποκαλύπτει το thefaq.gr στο ρεπορτάζ που ακολουθεί:

Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους σε όσα έχουμε αποκαλύψει -με αδιάσειστα στοιχεία- μέχρι σήμερα και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια δεν δίνουν πειστικές απαντήσεις για τα πανάκριβα ακίνητα που κατέχει, για τις υπόλοιπες κερδοσκοπικές της εταιρείες και για τον ύποπτο χορό εκατομμυρίων που περιστρέφεται γύρω της χωρίς απολογισμό, θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις, ακόμα και αν χρειαστεί να το ζωγραφίσουμε:

Μόνο από τον παραπάνω ενδεικτικό πίνακα προκύπτει ότι η Αθηνά Λινού έχει εισπράξει μέχρι σήμερα και με διάφορους τρόπους από το Δημόσιο, ποσά που ξεπερνούν τα 7.000.000 ευρώ.

Έχουμε ήδη επισημάνει ότι η μερίδα του λέοντος προέρχεται από περίεργες «προγραμματικές συμβάσεις» του Ινστιτούτου Prolepsis της Αθηνάς Λινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το σύστημα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη.

Ωστόσο, αυτές οι Συμβάσεις φαίνεται, εκτός από προκλητικές, να είναι και παράνομες. Και αυτό, διότι οι όροι που εμπεριέχουν, όπως: «Μετά την άπρακτη πάροδο 20ημέρου από την ημερομηνία υποβολής από το Ινστιτούτο του δελτίου ολοκλήρωσης του έργου, τεκμαίρεται η προσήκουσα παραλαβή του συνόλου του έργου», συνιστούν ανέλεγκτη παρακολούθηση και παραλαβή Δημόσιας Σύμβασης, είναι παράνομοι, καταχρηστικοί και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Αντίκεινται, δε, στην ΚΥΑ περί σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων αυτού του είδους (ΦΕΚ Β 1652/2016), όπου προβλέπεται αυστηρός έλεγχός τους:

Θα ελεγχθεί άραγε από τα συναρμόδια υπουργεία και τη Δικαιοσύνη το Ινστιτούτο Prolepsis και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τις συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ έχουν παραβιάσει κατ’ εξακολούθηση τους όρους της παραπάνω Κ.Υ.Α.;

Νέες Αποκαλύψεις του “TheFAQ” για ύποπτες συναλλαγές του Ινστιτούτου Prolepsis
Ωστόσο οι περίεργες συναλλαγές της Αθηνάς Λινού με επίκεντρο την Στερεά Ελλάδα δεν σταματούν εδώ.

Στο προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αποκαλύψει ότι από τις δαπάνες που αναγκαστικά δηλώνει για να δικαιολογήσει τις «επιχορηγήσεις» της Στερεάς Ελλάδας, ένα μεγάλο μέρος, ύψους 500.000 ευρώ, έχει κατευθυνθεί στην Εταιρεία «Γιαννίτσης», που φέρεται να εμπλεκόμενη στο μεγάλο σκάνδαλο των χαλασμένων σχολικών γευμάτων και τη μαζική διατροφική δηλητηρίαση παιδιών. Ωστόσο η Αθηνά Λινού δεν έχει απαντήσει ακόμη ποια ήταν ακριβώς η συνεργασία τους:

Σήμερα αποκαλύπτουμε μια ακόμη «περίεργη» πτυχή αυτής της υπόθεσης.
Θυμίζουμε, ότι η Αθηνά Λινού, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία λόγω πανδημίας ήταν κλειστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έλαβε από τη Στερεά Ελλάδα επιχορηγήσεις ύψους 1.000.000 ευρώ για τις περιόδους:
– 19.12.2019 – 15.06.2020 (400.000)
– 11.01.2021 – 15.06.2021 (600.000)

Ωστόσο, το 2021, η Αθηνά Λινού δηλώνει, μεταξύ άλλων, μια υπέρογκη δαπάνη για «υπηρεσίες catering» (διανομή και μεταφορά γευμάτων), ύψους 316.225 ευρώ, που πληρώνεται εντός 5 μηνών (31.01.2021-30.06.2021).

Η εν λόγω δαπάνη, που είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με αντίστοιχες προηγούμενων ετών σε άλλες ομοειδείς εταιρείες (πχ Hellenic Catering ΑΕ, Eurocatering AE, Πιετρής ΑΕ), κατευθύνεται σε μια «άγνωστη» και «βραχύβια» εταιρεία catering, με όνομα «FORMITABLE PREMIUM CATERING ΙΚΕ»:

Αναζητώντας στοιχεία στο ΓΕΜΗ για την εν λόγω εταιρεία, βρεθήκαμε μπροστά σε ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις:

– Στις 12.07.2019 ιδρύεται με εταιρικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ η «PREATY PREMIUM CATERING ΙΚΕ» (Γ.Ε.ΜΗ. 151392201000, ΑΦΜ 801189861), από τους Εμμανουήλ Βαβουράκη (830 εταιρικά μερίδια), Κωνσταντίνο Αντωνίου (85 ε.μ.) και Βασίλειο Ζέρβα (85 ε.μ.).

–Οι εν λόγω εταίροι αποτελούν παράλληλα τη διοίκηση της Εταιρείας «Γευσήνους ΑΒΕΕ» και είναι από παλιά γνωστοί της Αθηνάς Λινού, καθώς η Prolepsis συμμετείχε σε Kοινοπραξία με τη «Γευσήνους», ως ανάδοχος σε ΕΣΠΑ του ΟΠΕΚΕΠΕ για διανομή φρούτων σε σχολεία (19SYMV004925899).

– Στις 30.08.2019 ιδρύεται με εταιρικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ η «FORMITABLE PREMIUM CATERING ΙΚΕ» (Γ.Ε.ΜΗ. 151784401000, ΑΦΜ 801209108), από την «PREATY PREMIUM CATERING IKE» των Βαβουράκη, Αντωνίου και Ζέρβα (600 εταιρικά μερίδια) και την Παρασκευή Χατζηνικολάου (400 ε.μ.).

-Στις 21.06.2023 ανακοινώνεται στο Γ.Ε.ΜΗ. η λύση της εταιρίας «FORMITABLE PREMIUM CATERING ΙΚΕ» και η θέση αυτής σε εκκαθάριση.

-Ακολούθως, στις 17.07.2023 ανακοινώνεται στο Γ.Ε.ΜΗ. η λύση της εταιρίας «PREATY PREMIUM CATERING ΙΚΕ» και η θέση αυτής σε εκκαθάριση.

-Τα δεδομένα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δυο εταιρείες-οχήματα ή «ειδικού σκοπού». Αυτό είναι εμφανές ακόμα και από τα εφήμερα και «στατικά» sites που δημιούργησαν (http://preaty.gr/ και http://formitable.gr/) και τα ίχνη που άφησαν στο web.archive:

-Αυτό όμως που αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ με την ύπαρξη της «FORMITABLE PREMIUM CATERING ΙΚΕ», με την οποία συναλλάχθηκε η Αθηνά Λινού, είναι η οικονομική χρήση που παρουσιάζει για το 2021, οπότε φαίνεται να έχει κύκλο εργασιών άνω του 1.100.000 ευρώ, τη στιγμή που για τα έτη 2019 και 2020 είχε μόλις 48.000 και 58.000 ευρώ αντίστοιχα:

Προκύπτουν επομένως ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για την Αθηνά Λινού, δεδομένης της αδιαφάνειας που χαρακτηρίζει τη δραστηριότητα του Ινστιτούτου PROLEPSIS:
– Ποια ήταν η ανάγκη που ώθησε την Αθηνά Λινού να συναλλαχθεί με την FORMITABLE PREMIUM IKE, δηλαδή μια «άγνωστη» εταιρεία, αποκλειστικά το 2021;

-Οι συναλλαγές της με την FORMITABLE PREMIUM IKE περιορίζονται μόνο στις 316.225 ευρώ που προέρχονται από τις κρατικές επιχορηγήσεις ή υπάρχουν και άλλες δαπάνες προς την FORMITABLE από δωρεές;

-Γιατί η Αθηνά Λινού δεν συναλλάχθηκε απευθείας με την εταιρεία «Γευσήνους» που γνώριζε ήδη και η οποία έχει επί χρόνια συναλλαγές και συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ με το Δημόσιο (γεύματα για Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, Προσφυγικές Δομές κ.λπ.);

– Γιατί η Διοίκηση της Εταιρείας «Γευσήνους» ίδρυσε τη FORMITABLE PREMIUM IKE; Πώς γίνεται να εισπράττει ξαφνικά πάνω από 1.100.000 ευρώ σε μία χρονιά και μετά από λίγο καιρό να κλείνει;

– Από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα; Είχε και άλλες συναλλαγές με το Δημόσιο η FORMITABLE PREMIUM IKE πριν κλείσει;

Θα απαντήσετε αυτή τη φορά κυρία Λινού; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει;

Διότι, αν όλα τα παραπάνω δεν αφορούσαν μια αξιοσέβαστη καθηγήτρια πανεπιστημίου, μια αριστερή βουλεύτρια και, κυρίως, μια πρεσβυτέρα, θα μιλούσαμε ήδη για εταιρείες-πλυντήρια και για ξέπλυμα χρήματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ