Κρίση στο CNN: Νέες μαζικές απολύσεις

Περίπου 100 θέσεις εργασίας καταργούνται άμεσα στο CNN, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο του, Μάρκ Τόμπσον. Οι περικοπές αυτές υπολογίζονται στο 3% του συνολικού έμψυχου δυναμικού του δικτύου.

Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι θα δημιουργηθούν ευκαιρίες καθώς σύντομα θα μπει σε εφαρμογή ένα μεγαλόπνοο σχέδιο αναβάθμισης του ειδησεογραφικού οργανισμού με έμφαση στις νέες-ψηφιακές- τεχνολογίες.

Εκτός από τις απολύσεις ο Τόμπσον ενημέρωσε το προσωπικό πως σχεδιάζει να κάνει αλλαγές, προτάσσοντας τη λειτουργία της πρώτης ψηφιακής συνδρομητικής υπηρεσίας ροής του CNN ως το τέλος του έτους, την αναδιοργάνωση της αίθουσας σύνταξης, ώστε να ενσωματώσει τις εγχώριες και διεθνείς δραστηριότητες του δικτύου και να φέρει περισσότερο οπτικοακουστικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα του και ότι εξετάζει στρατηγικό πλάνο για ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι περικοπές είναι οι πρώτες έπειτα από το «τσουνάμι» απολύσεων στο τέλος του 2022 που πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών του προηγούμενου επικεφαλής του δικτύου, του Κρις Λικτ.

Ο Τομπσον, ο οποίος προσελήφθηπέρσι, έπειτα από την απομάκρυνση του Λικτ, αναδιοργάνωσε την εταιρεία φέτος ώστε να είναι περισσότερο ψηφιοκεντρική.

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για την νέα ψηφιακή συνδρομητική υπηρεσία ροής του CNN, ο Τόμπσον, στο σημείωμα του (δημοσιεύτηκε ολόκληρο στο The Hollywood Reporter) τόνισε ότι το κέντρο βάρους της ενημέρωσης στον υπο δημιουργία ψηφιακό βραχίονα του δικτύου, μετατοπίζεται από το κείμενο στο βίντεο.

«Στο μέλλον τα ψηφιακά μας προϊόντα πρέπει να κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά για να αντανακλούν την τεράστια δύναμη του CNN στο βίντεο και το ταλέντο των παρουσιαστών/ρεπόρτερ», έδωσε το στίγμα ο Τόμπσον.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ