Επιτελικό ναυάγιο – Το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης έχει γίνει στάχτη

Στην πραγματικότητα, με την κατάσταση απολύτως εκτός ελέγχου, το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης έχει γίνει στάχτη

Σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα καίγεται από φωτιές εκτός ελέγχου. Και αυτό παρ’ όλο που τις τρεις τελευταίες ημέρες επικρατούσε άπνοια. Από σήμερα, που οι άνεμοι θα ισχυροποιηθούν, κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί.

Από όλα τα μέτωπα της φωτιάς έρχονται ισχυρότατες διαμαρτυρίες πολιτών και φορέων. Διαμαρτυρίες για τις τεράστιες καθυστερήσεις, που γιγάντωσαν τις φωτιές χωρίς να υπάρχει αέρας. Αλλά και για την ανεπαρκή έως ανύπαρκτη παρουσία εναέριων μέσων όλες αυτές τις ημέρες.

Εύλογα λοιπόν στην κοινωνία -και όχι μόνο στους άμεσα πληγέντες- η οργή κατά της κυβέρνησης διαχέεται. Αυτή την οργή προσπάθησε να διαχειριστεί ο Μητσοτάκης με το διάγγελμά του λέγοντας έμμεσα ότι την αντιλαμβάνεται και μιλώντας για μελλοντική «κριτική και αυτοκριτική».

Στην πραγματικότητα, με την κατάσταση απολύτως εκτός ελέγχου, το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης έχει γίνει στάχτη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν μπορούν να αλληλοσυγχαίρονται πλέον, όπως έκαναν την Τρίτη, ούτε να καμαρώνουν για το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας. Το επιτελικό ναυάγιο διαμορφώνει μια κατάσταση που η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κουβαλήσει στην πλάτη της, χωρίς να μπορεί να ξεφύγει με συμψηφισμούς. Και ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει ότι έχει βρεθεί σε έναν λάκκο που είχε σκάψει παλιότερα για άλλους.

Αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες ώρες. Το ζητούμενο είναι να προστατευτούν, όσο γίνεται, οι άνθρωποι, τα σπίτια, ο φυσικός πλούτος της χώρας. Για τα υπόλοιπα θα υπάρξει χρόνος.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...