Όργιο φημών: Ποιοι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποσύρονται μετά τη Μιλένα Αποστολάκη

Τουλάχιστον δύο είναι οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ που θα ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμα της Μιλένας Αποστολάκη που ήδη αποσύρθηκε από την κούρσα, ενώ ένας ακόμα αναμένεται να αποσυρθεί λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. που θα οριστικοποιήσει τις υποψηφιότητες, όπως αποκαλύπτει το eleftherostypos.gr.

Από την αρχή ήταν γνωστό πως δεν έχουν όλοι οι υποψήφιοι τη δυνατότητα να συλλέξουν τις απαιτούμενες μοναδικές υπογραφές, είτε από την Κ.Ε. (45) είτε από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος (5.000).

Δεν είναι όμως μόνο οι υπογραφές. Για παράδειγμα, από το επιτελείο της Μιλένας Αποστολάκη διαρρέει ότι μαζεύτηκαν οι 5.000 υπογραφές από μέλη και φίλους, αλλά η διαδικασία της συλλογής υπογραφών έδειξε ότι η υποψηφιότητά της δεν είχε δυναμική για να πάει στον δεύτερο γύρο. Και έτσι αποφάσισε να αποσυρθεί.

Ο α’ γύρος στις 6 Οκτωβρίου θα έχει -πλην συγκλονιστικού απροόπτου- τρεις ή τέσσερις υποψηφιότητες.

Και μπορεί ακόμα να είναι νωρίς, αλλά οι ζυμώσεις μεταξύ αυτών που λογίζονται ως φαβορί με εκείνους που δεν δείχνουν ότι θα φτάσουν έως το τέλος, με στόχο μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, είναι ήδη σε εξέλιξη.

«Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσω όλες τις θέσεις μου και τη δική μου ατζέντα, πιστεύω ότι μπορώ να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ, θα το πάω μέχρι τέλους, θέλω να είμαι στον 2ο γύρο» δήλωσε πάντως η Νάντια Γιαννακοπούλου μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κ. Αποστολάκη να αποσυρθεί, ίσως γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι είναι υποψήφια και εκείνη για να αποσυρθεί από την κούρσα και θέλησε να τους απαντήσει.

ΠΑΣΟΚ: Ποιον θα στηρίξει η Αποστολάκη

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Υπό αυτό το πρίσμα, από τη στιγμή που αποσύρθηκε από την κούρσα η κ. Αποστολάκη, πολλοί ψάχνουν να βρουν ποιον θα στηρίξει, με δεδομένο ότι ως βουλευτής του Βόρειου Τομέα μπορεί να υποσχεθεί αρκετές και ίσως σημαντικές ψήφους σε όποιον συμφωνήσει μαζί της. Η ίδια πάντως ισχυρίζεται πως ούτε έχει συμφωνήσει ούτε πρόκειται να συμφωνήσει με κάποιον υποψήφιο για να τον στηρίξει. «Μιλάει για τον πρώτο γύρο και όχι για τον δεύτερο. Στο δεύτερο όλοι θα στηρίξουν ένας από τους δύο» σχολιάζει έμπειρη κομματική πηγή.

Την άποψη ότι η Μιλένα Αποστολάκη είναι «στέλεχος με βάθος και εμπειρία και θα αποφασίσει τι θα κάνει στο εξής» εξέφρασε, επειδή ρωτήθηκε, η Αννα Διαμαντοπούλου, υποστηρίζοντας πάντως πως «είναι ανοησίες τα περί συμφωνιών για τον β’ γύρο».

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άννα Διαμαντοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Άννα Διαμαντοπούλου

Μέχρι τέλους θα το πάει και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος την εβδομάδα που πέρασε έριξε την πρώτη τροχιοδεικτική βολή κατά του Χάρη Δούκα, συστήνοντάς του να δουλεύει περισσότερο για τον Δήμο της Αθήνας. Πέραν του Νίκου Παπανδρέου πάντως, τον Παύλο Γερουλάνο στηρίζει και έτερος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ενώ στο επιτελείο του υπάρχει αισιοδοξία ότι θα συνεχιστεί η διεύρυνση των υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του σε όλη την Ελλάδα.

«Δίνουμε τη μάχη. Η υπερπροσπάθεια που γίνεται όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι ανθρώπινοι πόροι. Πρέπει και η κυβέρνηση να σεβαστεί τους δήμους. Να μην προσπαθεί να τους αποστεώνει διότι θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε και σε άλλες δράσεις», απάντησε στον Παύλο Γερουλάνο αλλά και στα παράπονα των δημοτών της Αθήνας για τον όγκο των αμάζευτων σκουπιδιών μέσα στον καύσωνα, ο Χάρης Δούκας, ο οποίος έχασε πολλούς πόντους επειδή έφερε ως δικαιολογία για τα σκουπίδια που ταλαιπωρούν τις γειτονιές της Αθήνας τούς πολλούς τουρίστες…

ΠΑΣΟΚ: Διχάζει το μητρώο – Βολές κατά του Ανδρουλάκη

Λίγες ημέρες πριν από τις διακοπές του Αυγούστου και την ανάπαυλα στην εσωκομματική αναμέτρηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πάτησε την πεπονόφλουδα που του πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης και τελικά στήριξε στη Βουλή τη συγχώνευση Αττικής – Παγκρήτιας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση

Εχει όμως να διαχειριστεί το ζήτημα του μητρώου, δηλαδή το ποιοι θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Η Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) δεν έχει στείλει ακόμα το μητρώο στους υποψηφίους και το αποτέλεσμα είναι να πλήττεται το προφίλ του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος εκ της θέσης του είναι ο εγγυητής της διαδικασίας των εκλογών. «Δεν γίνεται να πάμε σε εκλογές και κάποιοι να έχουν το μητρώο και κάποιοι άλλοι όχι, δεν είναι αυτή σοβαρή λειτουργία κόμματος. Ο κύριος Ανδρουλάκης είπε ότι θα εγγυηθεί τη διαδικασία των εκλογών, αυτή είναι η εγγύηση;» είπε σωστά μέσα στην εβδομάδα η κ. Γιαννακοπούλου.

Το θέμα δεν είναι απλό και η συντήρησή του δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και υπονομεύει τη διαδικασία. Το μητρώο δεν έχει δοθεί στους υποψηφίους, ενώ μέχρι σήμερα, όπως έχει καταγγείλει το μέλος της ΕΔΕΚΑΠ Παντελής Καμάς, δεν είναι γνωστός ούτε ο συνολικός αριθμός των μελών του κόμματος ούτε το ποιοι τελικά θα έχουν δικαίωμα ψήφου, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ πως κάθε υπογραφή θα λογίζεται και ως αίτηση εγγραφής μέλους. Σημειώνεται δε ότι έως τώρα δεν έχει δοθεί απάντηση στην Αννα Διαμαντοπούλου για το αίτημά της να υπάρξουν δικαστικοί αντιπρόσωποι που θα επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ