Ποιο θα είναι; Αποφασισμένος ο Στέφανος Κασσελάκης να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ – Διαγραφή του Αλέξη Τσίπρα;

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και της Αριστεράς, Γιάννης Δραγασάκης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά αιχμηρά με τις… τράπεζες στο κάδρο.

Όπως η στήλη έχει ήδη αποκαλύψει, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το φθινόπωρο – οπότε αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στην Κεντροαριστερά – ο Στέφανος Κασσελάκης να σβήσει μαζί με ένα κόμμα που φυλλοροεί. Αναμένονται αποχωρήσεις ηχηρών ονομάτων.

Η αλήθεια είναι ότι Στέφανος Κασσελάκης και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να μην συμβιβάζονται ως έννοιες. Το κόμμα Κασσελάκη δεν θυμίζει σε τίποτα τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη είναι ένα brand name που έχει κατασυκοφαντηθεί και δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω με βεβαιότητα αν στη συνείδηση ενός τμήματος του εκλογικού σώματος, που τον εγκατέλειψε, και αυτό φάνηκε σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, είτε με τον Τσίπρα, είτε με τον Κασσελάκη στην ηγεσία, θα αποκατασταθεί ποτέ ως εναλλακτική λύση κυβερνητισμού απέναντι στον Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το παραπάνω πλαίσιο οδηγεί τον Στέφανο Κασσελάκη σε ακόμη πιο γρήγορες και δραστικές αποφάσεις που συνεπάγονται, μοιραία, και ριζικές αλλαγές. Όπως όλα δείχνουν ο Στέφανος Κασσελάκης πολύ γρήγορα θα δρομολογήσει – με τον… μοναδικό συγκεντρωτικό τρόπο που χαρακτηρίζει την μέχρι τώρα θητεία του στην ηγεσία – την αλλαγή και του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτόν τον τρόπο – και ακούγοντας τις εισηγήσεις κάποιων εκ των συνεργατών του – πιστεύει ότι θα γίνει restart. Ποιο θα είναι το νέο όνομα; Θα δούμε. Πάντως δεν θα περιλαμβάνει τη λέξη “Αριστερά”.


Μετά και την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη, όπως σας αποκάλυψα χθες, αναμένεται μπαράζ αποχωρήσεων. Κάποιοι και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης κινδυνεύει να μείνει μόνος του στο κόμμα, παρέα με τον κούκο και άλλους τρεις, εισηγούνται ακόμη και διαγραφή του Αλέξη Τσίπρα, αν ο τελευταίος συνεχίσει τα παιχνίδια υπονόμευσης με αντικειμενικό σκοπό τη συγκρότηση ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς του οποίου πρόκειται να ηγηθεί.

Μάλιστα στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πίσω τόσο από την παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη, όσο και από το άρθρο – βόμβα του Θανάση Καρτερού στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...