Άδωνις για Novartis: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αγωγή – Η ΝΔ έκανε και χάθηκε χρόνος» (vid)

Την άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι αν αποκαλυφθεί η αληθινή ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis, τότε αυτοί θα υποδείξουν ότι «τους έδιναν εντολές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και του Άκη Παυλόπουλου, δήλωσε ότι πιθανόν «ο κ. Κασσελάκης να προστατεύει τον Πολάκη που είναι στη στενή ομάδα του και είχε εμπλακεί στη σκευωρία» και τόνισε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να κάνει αγωγή κατά της Novartis και να διεκδικήσει αποζημίωση, την έκανε ο Θάνος Πλεύρης».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η προσφυγή κατά της Novartis για αποζημιώσεις θα είχε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας εάν δεν καθυστερούσε, γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατηγόρησε ποτέ τη Novartis»!

Ο υπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη έχει οριστεί δικάσιμος: «Πήραμε το πόρισμα του αμερικανικού κράτους με τον συμβιβασμό που έκανε η εταιρεία που παραδέχτηκε τις αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα και έχουμε κάνει προσφυγή ζητώντας αποζημίωση ένα δις ευρώ».

Για τους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε ότι «γνωρίζουμε επίσημα τον έναν καθώς στην επιτροπή της Βουλής κατατέθηκε το έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης που αναφέρει ότι ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας».

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραδεχτεί σε εμάς ότι ο κ. Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, είναι προστατευόμενος μάρτυρας στην Αμερική. Ταυτόχρονα το ίδιο πρόσωπο είναι και σε εμάς», είπε και πρόσθεσε ότι «το εν λόγω άτομο που στην Ελλάδα εμφανίζεται ως Μάξιμος Σαράφης, κατέθεσε στην κ. Τουλουπάκη ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε από τη Novartis 2 εκατ. ευρώ. Κάτι που δεν το κατέθεσε στο FBI στην Αμερική. Εκεί οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν πει μόνο για γιατρούς και όχι για πολιτικούς».

Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, διευκρίνισε ότι ενώ τα 10 πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν, γνωρίζουν ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας, δεν μπορούν να τον ρωτήσουν γιατί κατέθεσε άλλα στην Ελλάδα και άλλα στην Αμερική, γιατί προστατεύεται από τη Δικαιοσύνη.

«Κανείς στην ελληνική κοινή γνώμη δεν είχε αντιληφθεί ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έφυγαν με έναν σκασμό χρήματα» είπε ακόμα ο υπουργός Υγείας και συνέχισε: «Το δικαστήριο δεν κρύβει την ταυτότητά του, αλλά απαγορεύει να κάνω μήνυση» τόνισε και πρόσθεσε ότι με την αποκάλυψη του χρηματικού ποσού που έλαβε ο μάρτυρας, αλλάζουν τα πράγματα με το νόμο Φλωρίδη. «Ο νέος νόμος επανεξετάζει αν πρέπει να έχει προστασία. Επίσης, προβλέπεται ότι η προστασία άρεται αν ο μάρτυρας δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό για τη δίκη».

Άδωνις: «Να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες»

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε: «Οι άνθρωποι αυτοί κατηγόρησαν 10 πολιτικά πρόσωπα που αθωώθηκαν και άρα οι μάρτυρες δεν εισέφεραν τίποτα. Άρα αυτομάτως από το νόμο πρέπει να φύγει η κουκούλα».

Στην ερώτηση τι θα γίνει αν αρθεί η προστασία, ποιες κινήσεις θα κάνει ο ίδιος και οι υπόλοιποι που έχουν αναφερθεί, είπε πως «θα κάνουμε όλα τα προβλεπόμενα. Αν βρεθούν στο δικαστήριο θα μιλήσουν και ποιος θα τους έβαλε», συμπλήρωσε ότι «έχει σκανδαλιστεί το πανελλήνιο. Περιμένω να δω και στην πράξη αυτό που λέω ότι έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» και τόνισε με νόημα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες -των προστατευόμενων μαρτύρων- θα υποδείξουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έδιναν τις εντολές».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...