Υψηλές θερμοκρασίες διαρκείας τουλάχιστον για 10 ημέρες (pic)

Υψηλές θερμοκρασίες με χαρακτηριστικά καύσωνα ξεκινά από αύριο Τρίτη, ενώ όπως όλα δείχνουν το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με μια ανάρτησή του την Κυριακή έκανε λόγο για υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα και συνθήκες καύσωνα, σημειώνοντας πως ο καιρός θα είναι ζεστός ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν από υψηλές θερμοκρασίες είναι οι: Θεσσαλία, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία, Πελοπόννησος.

Στην Αττική η θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται να φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με την πρόγνωση των θερμοκρασιών από την εφαρμογή Yahoo, την επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, ενώ στην Αθήνα θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, πρόκειται για μια βραχυχρόνια πρόβλεψη που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί από τα προγνωστικά μοντέλα τις επόμενες μέρες.

Και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας μάλιστα σημειώνει πως «τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για καυσωνικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές σχεδόν όλο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη».

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...