Ποιός έδωσε την εντολή για τον φόνο στο Ψυχικό;

Τον ηθικό αυτουργό βάζουν στο στόχαστρο οι αρχές, για την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Μετά την σύλληψη ενός 44χρονου υπόπτου, το βάρος στις έρευνες πέφτει στο να βρεθεί αυτός που έδωσε εντολή για τον φόνο στο Ψυχικό.

Και μάλιστα, φαίνεται πως έχουν ήδη ορισμένα στοιχεία, καθώς η σύντροφος του φερόμενου εκτελεστή, φαίνεται πως γνωρίζει το ποιος έδωσε την εντολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη στην δολοφονία του τοπογράφου, ωστόσο υπάρχουν πολλά στοιχεία σε βάρος του. Τα στελέχη της Ασφάλειας εκμεταλλεύτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, ένα συγκεκριμένο λάθος που έκανε και έχει σχέση με τη μοτοσικλέτα.

Στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, υπάρχει ήδη ένας «υποψήφιος» ύποπτος, που είναι ανταγωνιστής του τοπογράφου στο νησί της Μυκόνου.

Στην ίδια πολυκατοικία μένουν η σύντροφος του εκτελεστή με συγγενή του πιθανού ηθικού αυτουργού
Χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, η σύντροφος του 44χρονου κατηγορουμένου, φέρεται να κατέθεσε ότι γνωρίζει τον ύποπτο για ηθική αυτουργία.

Είπε μάλιστα πως είχαν συναντηθεί δύο φορές το Πάσχα στην Μύκονο, προκειμένου να μιλήσουν για «δουλειές».

Ενα ακόμη στοιχείο που «δένει» με τις υποψίες της ΕΛΑΣ, είναι πως στην πολυκατοικία που διαμένει η ίδια και συνελήφθη ο 44χρονος, μένει επίσης ο αδελφός, συνεργάτη του βασικού υπόπτου για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Να σημειωθεί πως η προσαγωγή του 44χρονου υπόπτου, μετετράπη το απόγευμα σε σύλληψη καθώς τα στοιχεία είναι σημαντικά σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα, έχει απασχολήσει για πολύ σοβαρά ζητήματα και μάλιστα έχει δεχτεί ισόβια ποινή (μειώθηκε σε 15 έτη) για υποθέσεις απαγωγής (του εφοπλιστή Παναγόπουλου), παρουσία σε άλλο φόνο, τοποθέτηση βόμβας σε σπίτι αξιωματικού της ΕΛΑΣ στη Φθιώτιδα και ληστείες (μία στα ΚΤΕΛ Πατρών το 2019). Παρ΄όλα αυτά, φέρεται να μπαινόβγαινε τακτικά από τις φυλακές Τίρυνθας και στο διάστημα αυτό προχωρούσε σε παράνομες πράξεις.

Να σημειωθεί πως μετά τα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί, αποφάσισαν να προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου, συγγενικών και φιλικών του προσώπων και του ύποπτου ηθικού αυτουργού, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να «δέσουν» την κατηγορία του συμβολαίου θανάτου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ