Οι πρώτες μυστικές δημοσκοπήσεις για την ηγεσία στην Κεντροαριστερά

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Δεν σταματούν να εργάζονται οι δημοσκόποι. Τη μία ευρωεκλογές, την άλλη ΠΑΣΟΚ, μετά Κεντροαριστερά.

Μετά και τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο ινστιτούτο του για την “ανάγκη” συγκρότησης ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς – σαν να λέει δηλαδή: “αφού δεν πέτυχε στο συνέδριο το πραξικόπημα που ενορχήστρωσα για να φύγει ο Κασσελάκης, ας φτιάξουμε ένα νέο κόμμα για να ηγηθώ” – οι γκαλοπατζήδες καταγράφουν τις πρώτες τάσεις αναφορικά με το πρόσωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί ενός νέου, πολιτικού, προοδευτικού φορέα.

Τα αποτελέσματα έχουν ενδιαφέρον. Και σε αυτή την περίπτωση νικητής φαίνεται ότι θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Να σημειωθεί πως οι δημοσκόποι καταγράφουν μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν καταστήσει περίπου δηλωτικές τις προθέσεις τους. Δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλα πρόσωπα στην πορεία τα οποία θα καταγραφούν, χωρίς να αποκλείονται μεγάλες ανατροπές.

Δείτε τι γράφουν οι πρώτες μετρήσεις στο ερώτημα “Ποιος θα θέλατε να ηγηθεί ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς;”:

Στέφανος Κασσελάκης: 40%

Αλέξης Τσίπρας: 31%

Χάρης Δούκας: 9%

Νίκος Ανδρουλάκης:6%

Το υπόλοιπο 14% που απομένει αντιστοιχεί στις απαντήσεις “Άλλος/Άλλη” και “Δεν ξέρω/Δεν απαντώ”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...