Τσιρίδες και ουρλιαχτά στον Λυκαβηττό και Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η… Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Το τι περιλαμβάνει το παρασκήνιο του πρόσφατου, εκλογικού και τελευταίου ανασχηματισμού, στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν λέγεται.

Αρχικά να σας πως για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου – και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησε η διεφθαρμένη Ούρσουλα στον Έλληνα πρωθυπουργό – ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη απορρίψει την περίπτωση του Μαργαρίτη Σχοινά. Τα όσα ακούγονται δε για Γεραπετρίτη και Τζιτζικώστα δεν ισχύουν, ενώ απομακρύνεται η περίπτωση του Θόδωρου Σκυλακάκη.

Ποιος θα είναι; Ποιος θα είναι;

Λοιπόν, διαβάστε. Ένα από τα κυρίαρχα σενάρια πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν ότι ο αγαπημένος φίλος, ο εκλεκτός της Μαρέβας, ο Σταύρος Παπασταύρου – που για τα μάτια του κόσμου απομακρύνθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον εξευτελισμό του με τον Γιάννη Μπρατάκο στη βίλα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη – προοριζόταν για το υπουργείου Δικαιοσύνης. Τελικά ο Μητσοτάκης υποχώρησε έναντι των πιέσεων να μην εξευτελίσει με την απομάκρυνσή του, τον πιστό και πρόθυμο, ΠΑΣΟΚο Φλωρίδη.

Το επόμενο σενάριο ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου να αξιοποιούταν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Προς αυτή την κατεύθυνση πίεζαν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και η Μαρέβα. Άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα αντιδρούσαν και ο Μητσοτάκης τελικά δεν τόλμησε να τοποθετήσει τον κολλητό της συζύγου του στο συγκεκριμένο υπουργείο. Δεν πήρε το ρίσκο.

Όπως καταλαβαίνετε στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι έγινε χαμός. Τσιρίδες και ουρλιαχτά ακούστηκαν σε όλο το Λυκαβηττό. Γιατί; Γιατί ο στενός φίλος της Μαρέβας είχε μείνει εκτός. Είχε προηγηθεί και ένας ακόμη άγριος καβγάς, όπως σας είχα αποκαλύψει, για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να ακούει κανέναν, “σήκωσε” το θέμα με το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη, το οποίο τελικά γύρισε μπούμερανγκ.

Τελικά ο Μητσοτάκης για να εξευμενίσει την Μαρέβα, αποφάσισε – τουλάχιστον αυτό ισχύει μέχρι στιγμής – να τοποθετήσει τον Σταύρο Παπασταύρου στη θέση του Επιτρόπου. Δηλαδή θα τοποθετήσει την… Μαρέβα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ