Τι λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

«Κοροϊδία» χαρακτηρίζουν προκαταβολικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τον φημολογούμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ, καθώς αποδίδουν στον πρωθυπουργό την πρόθεση να παραπλανήσει τους πολίτες πως κάτι κάνει για τα προβλήματά τους με το «ανακάτεμα της τράπουλας». Αν θέλει να δείξει ότι πράγματι έλαβε το μήνυμα, και δεν κάνει απλή «διαχείριση ήττας» αναφέρουν «δεν έχει παρά να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την ακρίβεια και το φορολογικό».

Αναλυτικά το σχόλιο των πηγών του ΣΥΡΙΖΑ:

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι πράγματι έλαβε το μήνυμα από την κοινωνία, τότε δεν έχει παρά να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την ακρίβεια και το φορολογικό.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει απλή «διαχείριση ήττας», έχοντας χάσει 13 μονάδες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και 5 σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, τότε οφείλει, αφού διαβεβαιώνει ότι θα «στραφεί με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα», να θεσπίσει τώρα τον μηδενικό ΦΠΑ για συγκεκριμένο διάστημα σε συγκεκριμένα βασικά αγαθά, να μειώσει συνολικά τον ΦΠΑ στο μέσο όρο της Ευρώπης, να κοιτάξει με προσοχή τις φορολογικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θα προσθέταμε ότι πρέπει να χτυπήσει την αισχροκέρδεια και να προχωρήσει στην πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών, αλλά θα ήταν σαν να παραβλέπαμε ότι έχει δείξει πόσο άτολμος είναι όταν πρέπει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που τον στηρίζουν.

Και κάτι τελευταίο: ας μην κοροϊδεύει και τον ίδιο του τον εαυτό ότι «ανακατεύοντας την τράπουλα» με τον φημολογούμενο ανασχηματισμό θα καταφέρει να κοροϊδέψει τους πολίτες ότι «κάτι κάνει» για τα προβλήματά τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1