Μήνυση «βόμβα» κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Διεθνές Δικαστήριο για συνέργεια σε εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων

Μήνυση «βόμβα» κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθεσε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης.

Η μήνυση σε βάρος της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά σε συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι η άνευ όρων υποστήριξη της φον ντερ Λάιεν στο Ισραήλ (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική και πολιτική) επέτρεψε να διαπράξει εγκλήματα πολέμου και συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα», επισημαίνει ο νομικός, που ηγείται της πρωτοβουλίας, Αλφρέντ ντε Ζαγιά.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η πρόεδρος της Κομισιόν, «είχε αποτελεσματικό ρόλο στην πρόσβαση στη στρατιωτική υποστήριξη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ισραηλινό στρατό».

«Η φον ντερ Λάιεν δεν επέβαλε οικονομικές και στρατιωτικές κυρώσεις στο Ισραήλ και έκανε πολλές δηλώσεις που περιλάμβαναν πληροφορίες για την παροχή διπλωματικής υποστήριξης στο Ισραήλ», προσθέσει.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης είναι μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1980.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;