Ο Ζελένσκι επιστρατεύει τώρα καταδίκους μετά το άγριο ξύλο σε εκείνους που δεν θέλουν να πολεμήσουν για το ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας

Καταδίκους επιστρατεύει τώρα η Ουκρανία για να πολεμήσουν στο μέτωπο, μετά το άγριο ξύλο σε όσους δεν θέλουν να πολεμήσουν, από αυτούς που δεν κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα, καθώς βλέπουν τις απώλειές της σε έμψυχο δυναμικό να μεγαλώνουν διαρκώς.

Ειδικότερα, το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων, την ώρα που οι εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης στο Κίεβο και της ουκρανικής διασποράς έχουν αυξηθεί.

“Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και εγκλήματα που στρέφονται κατά της εθνικής ασφάλειας δεν θα επιστρατευθούν” δήλωσε ο Ολέξιι Χοντσαρένκο, ένας από τους βουλευτές, μέσω ανάρτησης του στο Telegram.

Η Ουκρανία, αντιμέτωπη με έλλειψη εθελοντών στρατιωτών, εργαζόταν επί πολλούς μήνες πάνω στο κείμενο αυτό που είχε προκαλέσει αντιπαραθέσεις έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πολέμου με τη Ρωσία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα αύξηση των ποινών για τους ανυπότακτους, και διεύρυνσης του ορίου ηλικίας όσων καλούνται να παρουσιαστούν στον στρατό από τα 27 στα 25 έτη.

Οι Ουκρανοί δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να πολεμήσουν σε μια μάχη που χάνουν, όπως όλα δείχνουν, ενώ ζουν υπό τον φόβο νέου διατάγματος Ζελένσκι για κινητοποίηση. Οουκρανικός στρατός συνεχίζει να εγκαταλείπει τις θέσεις του και να υποχωρεί, παραδίδοντας τη μία πόλη μετά την άλλη και τη Ρωσία να προελαύνει, ενώ ακόμα και οι ξένοι μισθοφόροι αρνούνται πλέον να πολεμήσουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα