«Σωσίβιο σωτηρίας» για τον απομονωμένο Νετανιάχου το χτύπημα του Ιραν

Την «απάντηση» στο Ιράν για την πρώτη απευθείας επίθεση της Τεχεράνης με πυραύλους και drones στο έδαφός του, έχει όπως όλα δείχνουν αποφασίσει το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή, 3η διαδοχική, συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου, υπήρξε τελικά συμφωνία για τον ακριβή στόχο της επίθεσης, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα.

Ωστόσο το πότε θα έρθει η επίθεση παραμένει ανοιχτό. «Θα τους αφήσουμε να αγωνιούν» τόνισαν ισραηλινές πηγές. Τα βλέμματα όλων στρέφονται στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης.

Την ίδια ώρα τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

«Σωσίβιο σωτηρίας» για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα στη διεθνή σκηνή. Το Foreign Policy σημειώνει πως το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ ήταν ένα «σωσίβιο σωτηρίας» για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου, που έως και πριν από μία εβδομάδα ήταν διεθνώς απομονωμένος, λόγω της τακτικής του στη Γάζα και της επιμονής του να χτυπήσει τη Ράφα, τώρα έχει και πάλι τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1