Άγρια πολιτική αντιπαράθεση για το έγκλημα στα Τέμπη προκάλεσαν τόσο η παραδοχή Τερεζάκη περί μοντάζ των ηχητικών (Διαβάστε ΕΔΩ),όσο και πρωινή δήλωση του Παύλου Μαρινάκη ότι το θέμα των Τεμπών είναι ουσιαστιά «μη θέμα».
Συγκεκριμένα ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Επειδή είδα τον τίτλο και άκουσα και τη συνέντευξη, θεωρώ ότι υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ του τι προκύπτει από μια συνέντευξη και του τι λέει ο κ. Τερεζάκης, ο οποίος κάνει διάφορες υποθέσεις για το τι μπορεί να συνέβη, αλλά λέει ότι δεν έγινε κάτι συγκεκριμένα και στη Δικαιοσύνη και αποκλείει τέλος πάντων αυτό που έχουμε αποκλείσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα».
«Θεωρώ ότι είναι από τα πιο χαρακτηριστικά ζητήματα παραποίησης πραγματικότητας και κυρίως να μπερδευτεί ο κόσμος. Εδώ μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι μη θέμα ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών. Μιλάμε για το ανθρώπινο λάθος, για να συνεννοηθούμε. Μιλάμε για ένα σύνολο συνομιλιών. Θα το πω άλλη μια φορά, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην χάνουμε, την ουσία: Αν υπάρχει ζήτημα διαρροής να το ερευνήσει η δικαιοσύνη και το ερευνά αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά εδώ έχουμε 15 συνομιλίες. Βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες αυτές και μία εξ αυτών τη μέρα εκείνη φαίνεται ότι δεν βγήκε σωστά.
Τη μεθεπόμενη μέρα όλα τα sites, η δημόσια τηλεόραση, βγάλαν και αυτοί τη συνομιλία σωστά. Όλες οι υπόλοιπες συνομιλίες και αυτή συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος, αυτή τελικά αφορούσε άλλο συρμό. ΟΚ, ειπώθηκε, εξηγήθηκε. Την ίδια μέρα βγήκε η ομολογία του μοιραίου σταθμάρχη. Ήταν όλα καθαρά. Δεν υπήρχε κανείς που να αμφισβητεί. Ακόμα και οι πιο σφοδροί πολέμιοι της κυβέρνησης, του ΟΣΕ, όσων συνέβησαν, ουδέποτε αμφισβήτησαν το ανθρώπινο λάθος. Και έχει ανοίξει ένα θέμα εδώ και περίπου ένα μήνα, το οποίο δεν καταλήγει πουθενά. Υπήρχε κανένας λόγος ο οποιοσδήποτε, όποιος κι αν είναι αυτός, να παραποιήσει κάτι για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη για κάτι που ήταν λυμένο;” διερωτήθηκε.
«Η αντιπολίτευση διατηρεί ζητήματα στην επικαιρότητα γιατί δεν έχει αφήγημα και δεν έχει πρόγραμμα και αντιπρόταση. Ο πρωθυπουργός στην πρώτη του τοποθέτηση, στο πρώτο του διάγγελμα, στην πρώτη του απεύθυνση προς τους πολίτες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, μίλησε κυρίως για ανθρώπινο λάθος, το οποίο συναντήθηκε με διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους, οι οποίες όλες διερευνώνται. Όλοι μας έχουμε πει ότι πρόκειται και για ανθρώπινο λάθος και ερευνώνται όλα τα υπόλοιπα. Και στο τέλος της ημέρας, πέρασε παραπάνω από ένας χρόνος με πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα χρόνους και έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πάντοτε στο εξής η Δικαιοσύνη.
Η Δικαιοσύνη προχωράει, προχωράει σε απολογίες κατηγορουμένων, προχωράει σε έρευνα όλων των πτυχών, κάνει και δεύτερες πραγματογνωμοσύνες, διεξάγει έρευνες. Και προσέξτε, ω του θαύματος, καμία από αυτές τις έρευνες, καμία από αυτές τις επιμέρους εργασίες της δικαιοσύνης, που πολύ σωστά κάνει τη δουλειά της, δεν επιβεβαιώνουν καμία από τις θεωρίες συνωμοσίας της αντιπολίτευσης. Μέχρι να διαψευστούν οι θεωρίες συνωμοσίας συντηρούνται με πομπώδη τρόπο και όταν διαψεύδονται είναι μονόστηλο και πάμε στο επόμενο. Γιατί δεν τους νοιάζει η αλήθεια. Τους νοιάζει να πολιτικοποιήσουν ένα τραγικό δυστύχημα, να εκμεταλλευτούν τον πόνο των ανθρώπων και να κάνουν ευρωεκλογές με καμπάνια τα Τέμπη. Αυτό είναι τραγικό».
«Το ίδιο ακριβώς αφήγημα των fake news του λαϊκισμού, η ίδια λογική των λεφτόδεντρων επανέρχεται με περιτύλιγμα έναν influencer. Ο κ. Κασσελάκης συμπεριφέρεται ως influencer, παίρνει αποσπασματικά διάφορα και τα υιοθετεί. Έχει φτάσει στο σημείο πλέον να έχει την ίδια ακριβώς ρητορική με τα κόμματα που διακινούσαν θεωρίες συνωμοσίας. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφει ένα άρθρο με θέματα τα οποία ακόμα τα ερευνά η Δικαιοσύνη και έως τώρα φαίνεται ότι αποτελούν θεωρίες συνωμοσίας ή ζητήματα τα οποία δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν» πρόσθεσε.
«Δεν θα σχολιάσω ξανά τις θεωρίες συνωμοσίας, το γεγονός ότι κάνει τον δικαστή, ότι παίρνει θέση για θέματα που η δικαιοσύνη ουδέποτε έχει επιβεβαιώσει, ότι κουνάει το δάχτυλο, ότι συκοφαντεί. Λέει για παράδειγμα ότι έχουμε εμείς δυνατότητα επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, ενώ δεν είμαστε καν ελεγχόμενοι για τίποτα, ούτε ως κόμμα, ούτε ως φυσικά πρόσωπα. Αυτό λέγεται συκοφαντική δυσφήμιση», είπε σημειώνοντας ότι εάν δεν εκπροσωπούσε μια κυβέρνηση και ένα ευρύτερο σύνολο, θα μπορούσε να είχε σκεφτεί να προστατέψει τον εαυτό του.