Το πως θα απαντήσει στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που απεδέχθησαν τόσο o ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ σκέφτεται το Μέγαρο Μαξίμου.
Υπενθυμίζεται ότι, η πρόταση απαιτεί την υπογραφή 50 βουλευτών και εφόσον αυτή η κατατεθεί αύριο, όπως όλα δείχνουν, στη Βουλή η κυβέρνηση αναμένεται να «σηκώσει το γάντι».
Το Μέγαρο Μαξίμου είτε θα δεχθεί ως έχει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είτε θα την γυρίσει ως πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης.
Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τον Καναδά.
Η κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή από την ώρα που θα εκδηλωθεί η σχετική πρωτοβουλία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Αυτό που συζητείται τις τελευταίες ώρες είναι αν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας υπάρξει κάποια πρωτοβουλία από τον πρώην υπουργό μεταφορών Κώστα Καραμανλή προκειμένου να αποφορτιστεί η βαριά ατμόσφαιρα που υπάρχει στην κυβέρνηση με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη και τις κατηγορίες για συγκάλυψη.
Τις τελευταίες μέρες 3 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης εμμέσως πλην σαφώς ζήτησαν από τον κ. Καραμανλή ή να παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας ή να παραιτηθεί και του βουλευτικού του αξιώματος προκειμένου να μην υπάρχει σκιά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί προς την κατεύθυνση της κάλυψης τυχόν ποινικών ευθυνών.
Σύμφωνα με «γαλάζια» στελέχη με γνώση των τελευταίων δεδομένων στο μέγαρο Μαξίμου, ασχέτως του τι τελικώς θα πράξει ο πρώην υπουργός εάν στη Βουλή έρθει εισαγγελικό αίτημα προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και υπάρξει πρόταση από την αντιπολίτευση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής η κυβέρνηση δεν προτίθεται να σταθεί εμπόδιο σε κάτι τέτοιο.
Η απόφαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να στηρίξουν μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης όσο και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές φορτίζουν το κλίμα μπροστά στις ευρωεκλογές.