Βόμβες από την Ευρωπαία Εισαγγελέα για το έγκλημα των Τεμπών – Ποιοι μπλοκάρουν την έρευνα ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να έρθει στο φως η αλήθεια (vid)

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, μίλησε στο Star για το έγκλημα των Τεμπών. Η ίδια είδε φωτογραφίες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας, συγκινήθηκε και υποσχέθηκε στους συγγενείς τους ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές τους. Ζήτησε, όμως, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως λέει, θέλει να αποδoθεί δικαιοσύνη αλλά με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες», λέει η εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι στο Star.

Στη συνέχεια, η ίδια λέει για τη σύμβαση 717: «Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, αυτό δεν θα είχε συμβεί».

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς επ’ αυτής της υπόθεσης. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα σ’ αυτά τα projects».

Φυσικά, η Λάουρα Κοβέσι ρωτήθηκε και για το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού που στο διαδίκτυο συγκεντρώνει 1.300.000 υπογραφές από ανθρώπους που επιθυμούν την άρση ασυλίας υπουργών στην Ελλάδα.

«Υπόσχομαι στους συγγενείς ότι θα κάνω τα πάντα», λέει χαρακτηριστικά.

«Ειλικρινά τους ενθαρρύνω να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην τα παρατήσουν από το να βρουν την αλήθεια. Δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως Εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Πολύ νέοι και αθώοι… Δεν υπάρχουν λόγια… Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία. Αυτό το δράμα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου