Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Κασσελάκη: «Μην μας κουνάει και το δάχτυλο»

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για το ζήτημα των εταιρειών του στην Αμερική, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, επεκτείνοντας τις αιχμές του και στην περίοδο που το κόμμα της αντιπολίτευσης ήταν κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για την αναφορά που έκανε στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στην υπόθεση που έχει προκύψει με τις εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «έκανα μια ομιλία 50 λεπτά μιλησα για τον κ. Κασσελάκη μισό λεπτό. Ομιλώ και ως παθών: το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο που δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και συζύγους να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδος. Ένας νόμος που δεν είχε λογική. Έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγό μου. Προσαρμοστήκαμε εντελώς και ο νόμος ισχύει ακόμα».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Στέφανο Κάσσελάκη να «μην μας κουνάει το δάχτυλο. Δεν μας ενδιαφέρει πώς απέκτησε αστακοκάραβα. Ούτε θέτει κανείς θέμα φοροδιαφυγής. Άλλα τον ρωτάμε και άλλα απαντάει», αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ «να μας κουνάει το δάχτυλο για θέματα δικαίου όταν μίλησε ο κ. Κοντονής για “παραϋπουργείο” και ο Τσίπρας mea culpa ότι κρεμάσαμε στα μανταλάκια πολιτικούς αντιπάλους, πάει πολύ», ενώ ισχυρίστηκε ότι στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κράτους δικαίου «ψηφίσαμε σημαντικές παρεμβάσεις, φέραμε τον νέο Ποινικό Κώδικα. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί».

Επιστρέφοντας σε πιο «στενά» πολιτικό λόγο, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αναλωνόμαστε σε θέματα που φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον, αλλά η ουσία είναι να δούμε αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Ξέρω ότι εμείς έχουμε πολιτική πρόταση. Δεν προτιμώ (σ.σ. ως αντίπαλο) κάποιον από τους κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη», ενώ για άλλη μια φορά διέψευσε ότι είχε προτείναι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 να είναι υπουργός στην κυβέρνησή του, λέγοντας ότι «είναι αδιανόητο να λέγεται ότι πρότεινα κυβερνητική θέση στον Κασσελάκη, είναι η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει ποτέ μου. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν το είπε».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;