Πότε ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας: Τα πρώτα 7 ονόματα και μία έκπληξη

Με πυρετώδης ρυθμούς συνεχίζονται οι συζητήσεις στη Νέα Δημοκρατία για τα πρόσωπα που θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα 7 νέα πρόσωπα έχουν «κλειδώσει», ενώ προχωρημένες είναι οι συζητήσεις και σε ακόμα τέσσερις περιπτώσεις.

Επιπλέον φαίνεται πως σταδιακά μεγαλώνει ο αριθμός των νυν ευρωβουλευτών που θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους.

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να είναι οι: Δημήτρης Τσιόδρας (είναι διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού), Βασίλης Κοντοζαμάνης (πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας), Εύη Χριστοφιλοπούλου (στο παρελθόν είχε διατελέσει βουλευτής και υφυπουργός), Μιχάλης Αγγελόπουλος (πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου), Βούλα Πατουλίδου (αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης) και Σωτήρης Σέρμπος (αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο).

Παράλληλα, αναμένεται να είναι υποψήφιοι ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Aυτιάς, πιθανότατα ο καθηγητής Ναπολέοντας Μαραβέγιας και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Δεν πρέπει να αποκλείεται στο κυνήγι του σταυρού να ριχτούν οι πρώην βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Νόνη Δούνια, ενώ θεωρείται πως θα υπάρξει και μία υποψηφιότητα από την ΟΝΝΕΔ. Στα ονόματα που έχουν ακουστεί επίσης είναι του οδοντιάτρου Μιλτιάδη Μητσιά (που είναι γιος του γνωστού ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά ) και του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη.

Δεδομένο παράλληλα είναι πως από τη Νέα Δημοκρατία αναζητούν πρόσωπα που να μπορούν να απευθυνθούν και σε ένα παραδοσιακό ακροατήριο, με στόχο να αποφευχθούν διαρροές προς τα δεξιά. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ένα ή δυο ονόματα έκπληξη, που θα στοχεύουν σε ένα πιο συντηρητικό κοινό.

Στην ΝΔ οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ για το συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως τις 7 Απριλίου στο Ζάππειο. Αύριο στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται προσυνέδριο με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί και στην κρισιμότητα της επικείμενης αναμέτρησης των ευρωεκλογών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...