Ο Μητσοτάκης που δεν έχει επιχειρήματα, επιτίθεται στον Κουτσούμπα και θεωρεί αναχρονιστική την δωρεάν Παιδεία

Με σφοδρή επίθεση στον Δημήτρη Κουτσούμπα για την αναφορά του σε «sugar daddies» άρχισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου και τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

«Υπέθεσα ότι ζητήσατε τον λόγο εκτάκτως για να ζητήσετε συγγνώμη» είπε απευθυνόμενος στον κ. Κουτσούμπα. «Για την απαράδεκτη, σεξιστική τοποθέτησή σας, που αποδεικνύει ότι τελικά το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη αυτής της αίθουσας. Μη σπεύσετε να μας κατηγορήσετε για αντικομμουνισμό, κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας» είπε.

«Φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα»

«Δεν ξέρω αν πιστεύετε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα εκδίδονται. Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα. Αλλα ευτυχώς για όλους μας τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει η ιστορία. Καταφέρεστε κατά των γυναικών με άθλια σχόλια και δεν έχετε καν το θάρρος να πείτε συγγνώμη, έκανα λάθος» είπε.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κουτσούμπα και των βουλευτέων του ΚΚΕ με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Οι φωνές σας δεν θα καλύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων σας».

Για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να ψηφίσει σήμερα ένα κομβικό νομοσχέδιο, αλλά να εγκρίνει μία ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση και μία γενναία μεταρρύθμιση ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια πρωτοβουλία που πρωτίστως ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο, ταυτόχρονα όμως διαμορφώνει και το πλαίσιο ώστε επιτέλους να λειτουργήσουν στη χώρα μη κρατικά πανεπιστήμια».

«Πρόκειται για μία επιλογή με διπλή κατεύθυνση και παράλληλους στόχους. Από τη μία προσφέρει στους νέους περισσότερες ελευθερίες επιλογής για να σπουδάσουν στον τόπο τους. Από την άλλη φιλοδοξεί να εντάξει την Ελλάδα στον διεθνή εκπαιδευτικό χάρτη» παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Μίλησε ακόμη «για τον πρωτοφανή αναχρονισμό να είμαστε η μονη χώρα στην Ευρώπη που εξακολουθεί να κρατά αυτό το μονοπώλιο στην εκπαίδευση, ένα μονοπώλιο που μόνο σε αναβάθμιση τελικά δεν οδήγησε».

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και των επίμαχων άρθρων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την οποία ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το ΚΚΕ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1