«Βρέξει-χιονίσει» η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές

«Το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές θα προχωρήσει ‘βρέξει – χιονίσει’», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψη του σε οπωροπωλείο στο Μαρούσι, όπου πραγματοποιήθηκε η διασύνδεση των δυο συστημάτων από εξειδικευμένο τεχνικό εγκατάστασης.

Ο υπουργός παρακολούθησε από κοντά την σύντομη διαδικασία διασύνδεσης και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες του οπωροπωλείου και τον τεχνικό εγκατάστασης για το έργο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης σε ένα κατάστημα, κάθε φορά που ένας πελάτης επιθυμεί να πληρώσει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, θα πρέπει προηγουμένως να έχει «χτυπηθεί» το αντίστοιχο ποσό στην ταμειακή, προκειμένου στην συνέχεια να «ξεκλειδώσει» το POS για να προχωρήσει η συναλλαγή.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ, εξαλείφεται κάθε πιθανότητα αποφυγής έκδοσης φορολογικής απόδειξης όταν πρόκειται για συναλλαγές με χρήση κάρτας με αποτέλεσμα την σημαντική αποκάλυψη κρυμμένης μέχρι σήμερα φορολογητέας ύλης.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «πέραν από την συμβολή της διασύνδεσης των POS και των ταμειακών μηχανών στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ως ορόσημο, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν προχωρήσει θα διακοπεί μέρος της χρηματοδότησης της χώρας μας από τις Βρυξέλλες. Κι αυτό πιστεύω ότι δεν το θέλει κανένας».

Επιπλέον, πως «γι’ αυτό το λόγο έχουν προβλεφθεί αυστηρές κυρώσεις για τις επιχειρήσεις που υποχρεούνται να διασυνδεθούν, αλλά και για τους παρόχους των μηχανημάτων και των σχετικών υπηρεσιών», ενώ παράλληλα «καλύπτεται σημαντικό μέρος του κόστους της διασύνδεσης από ευρωπαϊκά κονδύλια. Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί και 4ος κύκλος χρηματοδότησης μέρους αγοράς POS και διασύνδεσής του με την ταμειακή», ανέφερε.

Τέλος, συμπλήρωσε πως «τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο κομμάτι της διασύνδεσης. Καλούμε, όπως έκανε σήμερα και αυτό εδώ το οπωροπωλείο, και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να το κάνουν. Είναι θετικό για την οικονομία, είναι θετικό για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, είναι θετικό για τη χώρα μας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...