Τόση αξία έχει ο πίνακας του Πικάσο που επέστρεψε στην Πινακοθήκη

Μετά την επιστροφή του πίνακα του Πικάσο στην Εθνική Πινακοθήκη πολλά γράφτηκαν για την αξία του. Η επικρατέστερη εκδοχή έκανε λόγο για ένα ποσό που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μόνο που αυτό το ποσό δεν είναι κοντά στη αλήθεια.

Το «Γυναικείο κεφάλι», διαστάσεων 56 x 40 εκ., που φιλοτέχνησε το 1939 ο Ισπανός ζωγράφος και αποτυπώνει τη μούσα του, φωτογράφο Ντόρα Μάαρ, με την οποία έζησε μια θυελλώδη σχέση για εννέα χρόνια έχει τεράστια αξία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capiltal.gr με βάση τις τιμές που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Artprice για ανάλογες δημιουργίες του καλλιτέχνη η αξία του -αν αυτό κυκλοφορούσε σήμερα στην αγορά- θα κυμαινόταν μεταξύ των 2-3 εκατομμυρίων ευρώ.

Με κάποιους να σημειώνουν σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ότι θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον έτερο πίνακα που επέστρεψε στην Εθνική Πινακοθήκη, του Μοντριάν, η αξία του υπολογίζεται στα 30.000 ευρώ και ασφαλώς δεν συγκρίνεται με το έργο του Πικάσο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...