Ρωσία: Επικυρώθηκε η υποψηφιότητα Πούτιν

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι επικυρώθηκε η υποψηφιότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου τις οποίες κι αναμένεται να κερδίσει ο νυν αρχηγός του κράτους.

«Η ρωσική εκλογική επιτροπή καταχώρισε την υποψηφιότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν για την προεδρία», ανέφεραν ρωσικές αρχές στο Telegram.

Ο 71χρονος νυν πρόεδρος, που βρίσκεται στην εξουσία σχεδόν 25 χρόνια, είχε επισημοποιήσει τον Δεκέμβριο την πρόθεσή του να επιδιώξει νέα θητεία κατά τις εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.

Οι εκλογές αποτελούν εν πολλοίς μια τυπική διαδικασία καθώς οι αντίπαλοι του Κρεμλίνου έχουν υποστεί καταστολή, ιδιαίτερα μετά τη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Ένας αντίπαλος, ο Μπορίς Ναντιέτζντιν, προσπαθεί ακόμη να πετύχει την επικύρωση της υποψηφιότητας του, η οποία προκαλεί μια απροσδόκητη φρενίτιδα τις τελευταίες εβδομάδες.

Χιλιάδες Ρώσοι κινητοποιήθηκαν για να υπογράψουν την απαραίτητη αναφορά για την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.

Σχεδιάζει να καταθέσει μεθαύριο Τετάρτη πάνω από 100.000 υπογραφές υποστήριξης συμπολιτών του στην κεντρική εκλογική επιτροπή, τον οργανισμό υπό τον έλεγχο της εξουσίας που εγκρίνει ή απορρίπτει τις υποψηφιότητες.

Αυτός ο βετεράνος της πολιτικής ζωής, ελάχιστα γνωστός στο μεγάλο κοινό, δήλωσε στο AFP πως δεν έχει ψευδαισθήσεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όμως ελπίζει πως αυτή θα αποτελέσει «την αρχή του τέλους» της εποχής Πούτιν.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε διάστημα τριών ημερών, από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.

Αναθεώρηση του Συντάγματος επιτρέπει στον Βλαντίμιρ Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036.

Σχεδόν το σύνολο των πιο γνωστών αντιπάλων του Κρεμλίνου, όπως ο ακτιβιστής κατά της διαφθοράς Αλεξέι Ναβάλνι, έχουν φυλακιστεί ή εξωθηθεί σε εξορία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...