Παγκόσμιος σεισμός: Καταιγίδα εξελίξεων στην Google

Ο γενικός διευθυντής της Google, Σουντάρ Πιτσάι, ανέφερε, σε ένα εσωτερικό έγγραφο, πως ο όμιλος θα προχωρήσει σε νέες περικοπές θέσεων εργασίας φέτος, έπειτα από ένα πρώτο κύμα απολύσεων το 2023.

Ο επικεφαλής του κολοσσού της τεχνολογίας διευκρίνισε πως αυτό το κύμα καταργήσεων θέσεων απασχόλησης δεν θα είναι «του ίδιου εύρους με τις μειώσεις τον περασμένο χρόνο» και δεν θα αφορά όλες τις ομάδες της θυγατρικής εταιρείας Alphabet, σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στις αρχές του 2023, η Google έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που προέβλεπε την κατάργηση περίπου 12.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, δηλαδή λίγο πάνω από το 6% του δυναμικού της, προκειμένου να το προσαρμόσει έπειτα από δύο χρόνια φρενήρους ανάπτυξης στη μετά την πανδημία εποχή.

Ο όμιλος αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις φέτος, ιδίως στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, εξήγησε ο Σαντάρ Πιτσάι.

«Προκειμένου να απελευθερώσουμε τα μέσα για να πραγματοποιήσουμε αυτές τις επενδύσεις, πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις», έγραψε αναφερόμενος στο θέμα της κατάργησης των θέσεων εργασίας.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα απολύθηκαν 1.000 άτομα

«Πολλές από αυτές τις αλλαγές έχουν ήδη ανακοινωθεί» εσωτερικά, στις ομάδες τις οποίες αφορούν, συνέχισε ο γενικός διευθυντής, προσθέτοντας πως επιπλέον προσαρμογές θα μπορούσαν να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του έτους.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023, η Alphabet απασχολούσε περίπου 182.000 υπαλλήλους, ήτοι περίπου 7.800 λιγότερους σε σύγκριση με τα τέλη του 2022, βάσει εγγράφων που δημοσίευσε ο όμιλος.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ, η Google απέλυσε 1.000 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα.

Την Τρίτη, ο όμιλος γνωστοποίησε στον ιστότοπο The Verge την περαιτέρω κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, ιδίως στο τμήμα πωλήσεων διαφημιστικού χώρου στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Χθες, περίπου 100 εργαζόμενοι της πλατφόρμας streaming YouTube ενημερώθηκαν για την αποχώρησή τους, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η πλειονότητα των κολοσσών του τεχνολογικού τομέα, με εξαίρεση την Apple, μείωσαν το δυναμικό τους από το 2022. Η Meta κατήργησε περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας και η Amazon 27.000.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου