«Μύλος» στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη – Αρνήθηκαν να καταθέσουν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη

Δύο μάρτυρες αρνήθηκαν να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή σχετικά με το περιστατικό στα Τέμπη, επικαλούμενοι διώξεις εναντίον τους μετά την έκθεση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την σύμβαση «717».

Ο Αθανάσιος Βούρδας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ (2015-2017), και ο Χρήστος Διονέλλης, πρώην αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ (2015-2019), ανέφεραν στις επιστολές τους την πιθανότητα αυτοενοχοποίησης σε περίπτωση κατάθεσης για τα Τέμπη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, πρότεινε την παραπομπή του θέματος στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, τονίζοντας ότι οι μάρτυρες έχουν το δικαίωμα να αποφύγουν απαντήσεις σχετικά με την επίμαχη σύμβαση.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Δουδωνής κατήγγειλε την άρνηση ως «προσβολή» στην επιτροπή, ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ χαρακτήρισε την άρνηση «προσχηματική».

Πηγές της πλειοψηφίας στην επιτροπή ανέφεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα εστίαζε στο ότι οι αιτίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη συνδέονταν μόνο με τη σύμβαση 717. Ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση, ο Κόκκαλης επιχείρησε μια σημαντική στροφή, υποστηρίζοντας την κατάθεση του πρώην προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ και διαχωρίζοντας τη σύμβαση από το δυστύχημα. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η σύμβαση 717 δεν ήταν η μόνη αιτία του δυστυχήματος, κάτι που φέρεται να συμφωνούν όλοι, καλώντας έτσι σε μια πιο εμπεριστατωμένη διερεύνηση των αιτιών και την απόδοση των σχετικών ευθυνών.

Η στάση αυτή ανοίγει τον δρόμο για μια πιο ολοκληρωμένη ανάλυση των παραγόντων που οδήγησαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ταυτόχρονα τονίζει την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στη διαχείριση δημόσιων συμβάσεων και έργων.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η πολιτική σκηνή παραμένει ενεργά εμπλεκόμενη στη διαδικασία ανάλυσης και αποκάλυψης των αληθινών συνθηκών που περιβάλλουν το τραγικό περιστατικό, με στόχο την επίτευξη δικαιοσύνης και την αποφυγή παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου