Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε πηγαδάκι με Σάντσεθ και Λέτα στο Βερολίνο

Τον παρόν στη δεξίωση που παρέθεσε ο επικεφαλής του SPD Όλαφ Σολτς στο κέντρο Βίλι Μπραντ, προς τους ηγέτες που παραβρέθηκαν στο συνέδριο του PES λίγες ώρες πριν την έναρξή του έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αρχηγούς κομμάτων της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και ηγέτες σε πιο χαλαρό κλίμα για τις επικείμενες γερμανικές εκλογές και το μέλλον της Ευρώπης μετά τη πανδημία.

Ο Αλέξης Τσιπρας είχε για αρκετή ώρα συζήτηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ με τον οποίον συζήτησαν για την πορεία της πανδημίας και την επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση του από την αντιπολίτευση της Δεξιάς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του υπενθύμισε ότι κι ο ίδιος είχε βρεθεί στην ίδια θέση με μια δεξιά αντιπολίτευση να υιοθετεί ακραίες θέσεις, όπως με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Αλέξης Τσίπρας επίσης τον συνεχάρη για τη χθεσινή απόφασή του να δοθεί χάρη στον Καταλανό αυτονομιστή πολιτικό που βρίσκονταν στη φυλακή τα τελευταία τρία χρόνια, επιλογή που ξεσήκωσε κύμα καταγγελιών εναντίον του από την Ισπανική δεξιά.

Αλέξης Τσίπρας και Πέδρο Σάντσεθ

Μακρά ανταλλαγή σκέψεων είχε επίσης με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, και πλέον γγ του Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα, ο οποίος τον προσκάλεσε το επόμενο διάστημα στη Ρώμη για να δυναμώσουν οι σχέσεις μεταξύ των δυο προοδευτικών κομμάτων.

Και φυσικά με τον οικοδεσπότη Όλαφ Σολτς με τον οποίο κουβέντιασαν για τη καμπάνια του για τις επικείμενες εκλογές και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στη δεξίωση ήταν παρόντες επίσης ο Πάολο Τζεντιλονι, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής από την Πορτογαλία, Ελισα Φερειρα, ο γνωστός στην Ελλάδα για τη λίστα κατά της φοροδιαφυγής Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς και πολλοί άλλοι.

Με όλους συζήτησαν για την ανάγκη συντονισμού όλων των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, την ώρα που τα συντηρητικά κόμματα του ΕΛΚ σπεύδουν να επαναφέρουν τη λιτότητα, τα νεοφιλελεύθερα μοντέλα που απέτυχαν και οδήγησαν σε όξυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες πριν καλά καλά κοπάσει η πανδημία.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου