Λίστα Forbes: Αυτός είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο – Ποιοι ακολουθούν

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes παρέμεινε και το 2023 ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ.

Από τους 2.640 δισεκατομμυριούχους που ενέγραψε το Forbes για το 2023, ο CEO της Tesla ήταν για άλλη μία χρονιά για πλουσιότερος, αφήνοντας πίσω τους κλασσικού ανταγωνιστές του, Μπερνάρ Αρνό και Τζεφ Μπέζος.

Τα άτομα σε αυτή τη λίστα ανήκουν σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ με τεράστια δύναμη. Πολλοί είναι ιδρυτές τεχνολογικών κολοσσών, με μεγάλο μέρος του πλούτου τους να επενδύεται ακόμα στις εταιρείες που ξεκίνησαν.

Ειδικότερα η λίστα Forbes του 2024 διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Έλον Μασκ
  2. Μπερνάρ Αρνό
  3. Τζεφ Μπέζος
  4. Λάρρυ Έλλισον
  5. Μαρκ Ζούκερμπεργκ
  6. Μπιλ Γκέιτς
  7. Γουόρεν Μπάφετ
  8. Λάρρυ Πέιτζ
  9. Σεργκέι Μπριν
  10. Στηβ Μπάλμερ

Ο Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ως διευθύνων σύμβουλος πολλών διακεκριμένων εταιρειών όπως της Tesla και της εταιρείας εξερεύνησης του διαστήματος SpaceX. Αυτή τη στιγμή κατέχει μερίδιο 23% στην Tesla. Ένα σημαντικό μέρος του πλούτου του, περίπου τα δύο τρίτα, συνδέεται με την επιτυχία της Tesla. Ο Μασκ έγινε πρωτοσέλιδο τον Οκτώβριο του 2022 όταν αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, με την αξία του ωστόσο πλέον να έχει μειωθεί περισσότερο από το 1/3 της τιμής αγοράς, χωρίς όμως αυτό να «ρίχνει» τον Έλον Μασκ από την πρώτη θέση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση