«Η έκρηξη του ηφαιστείου φοβόμαστε ότι θα εξαφανίσει…» – Κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Ισλανδίας

Τα φετινά Χριστούγεννα φέρνουν διαφορετική πραγματικότητα για τους κατοίκους της πόλης Γκρίνταβικ μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας. Ο φόβος ότι η περιοχή τους θα εξαφανιστεί και θα θαφτεί κάτω από τη λάβα προκαλεί έντονη ανησυχία.

Ένας πρώην ψαράς, 63 ετών, από τους 4.000 κατοίκους του Γκρίνταβικ, εγκατέλειψε το σπίτι του λόγω των φόβων για την έκρηξη του ηφαιστείου. Ο ψαράς τονίζει το άγχος που υπάρχει, παρατηρώντας ότι πάντα ανησυχούν για την εξαφάνιση του Γκρίνταβικ από τον χάρτη.

Μόνον επιστήμονες και άνθρωποι με συνοδεία αστυνομίας επιτρέπεται να πλησιάσουν το ηφαίστειο λόγω του επικίνδυνου εδάφους μετά την έκρηξη.

Η αστυνομία έχει ως προτεραιότητα την προστασία του Γκρίνταβικ από τη λάβα, ενώ ετοιμάζει σχέδιο για τη διάσωση της πόλης. Οι κάτοικοι που έχουν εκκενώσει την περιοχή δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους έγκαιρα για τα Χριστούγεννα.

Παρά τους φόβους, υπάρχει και αντίσταση. Ένας άλλος κάτοικος υπογραμμίζει ότι τα παιδιά έχουν συνηθίσει στο ηφαίστειο, και παρόλο που πολλοί φοβήθηκαν από τις εικόνες, τα παιδιά το θεωρούν μέρος της ζωής τους.

Οι προσπάθειες επαναφοράς στην κανονικότητα επικεντρώνονται στη φροντίδα των παιδιών, ενώ εργαζόμενοι που έχουν εκκενώσει την περιοχή ελπίζουν σε σύντομη επιστροφή στα σπίτια τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...