«Βόμβα» από τη Ρωσία κατά της ΕΕ: Θα την πληρώσουμε «με το ίδιο νόμισμα»

Η Ρωσία αντεπιτίθεται, αναφέροντας ότι θα ανταποδώσει με αντίστοιχα μέτρα, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να παραχωρήσει στην Ουκρανία έσοδα από παγωμένα ρωσικά assets στο πλαίσιο των εξελίξεων.

Η ΕΕ εξετάζει σοβαρά την πρόταση για τη χρησιμοποίηση των εσόδων από τα παγωμένα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, εκτιμώμενα περίπου στα 275 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα πραγματικά έσοδα να φτάνουν τα περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντον Σιλουάνοφ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24 ότι και η Ρωσία διαθέτει παγωμένα περιουσιακά στοιχεία τύπου C, και υπογράμμισε τη σημασία αυτών των ποσών, εκφράζοντας τη δυνατότητα χρησιμοποίησής τους ως απάντηση σε αποφάσεις από τους εταίρους που δεν είναι φιλικοί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Αμερικανικά μαχητικά αποσύρονται από τη Μέση Ανατολή ενόψει πιθανών ιρανικών πληγμάτων

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη αποσύρονται από τη βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ λόγω πιθανών ιρανικών χτυπημάτων. Ο Τραμπ αποφασίζει για εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Όλο το ρεπορτάζ.

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.