Ο Γιάννης Οικονόμου χάνει τον έλεγχο μετά και την «ανταρσία» των ΜΑΤ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, φαίνεται να μην τα πηγαίνει τόσο καλά στο θέμα της διαχείρισης της βίας στα γήπεδα.

Από την μία ο τραυματισμός του αστυνομικού ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της αστυνομίας καθώς και την αδυναμία της Πολιτικής ηγεσίας να βρει λύση στο πρόβλημα της οπαδικής βίας.

Από την άλλη ο υπουργός φαίνεται να επιχειρεί να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση, ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση βρίσκεται σε «βέρτιγκο».

Χθες υπήρξε ανταρσία των ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν να μεταβούν στο γήπεδο που έπαιζε ο Παναθηναϊκός με την Μακάμπι Χάιφα και χρειάστηκε η παρέμβαση του διοικητή της ΓΑΔΑ για να πειστούν.

Συγκεκριμένα, οι διμοιρίες των ΜΑΤ σταμάτησαν στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την Κηφισίας, αρνούμενοι να μεταβούν στο γήπεδο, προκειμένου διαφυλάξουν την τάξη στον σημείο κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, ενώ υποστήριξαν πως θα έκαναν παρέμβαση μόνο σε έκτακτη περίσταση, δηλαδή εάν σημειώνονταν επεισόδια.

Το γεγονός αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και δείχνει ότι οι άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται σε οριακό σημείο καθώς όπως λένε δεν μπορούν για τριάντα ευρώ -που παίρνουν για να φυλάσσουν τα γήπεδα – να κυνδυνέυει η ζωή τους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλωστε από την πρώτη στιγμή που συνέβη το γεγονός με τον τραυματισμό του αστυνομικού είχαν προειδοποιήσει ότι θα αντιδρούσαν.

Υποστηρίζουν δε, ότι πρέπει να φύγει από πάνω τους το «βάρος» της φύλαξης των γηπέδων και να ανατεθεί στις ομάδες.

Εν τω μεταξύ λίγες μέρες πριν με αφορμή την κατάθεση του 18χρονου που συνελήφθη γιατί έριξε την φωτοβολίδα στον άτυχο αστυνομικό, ο Γιάννης Οικονόμου εμφανίστηκε σε συνέντευξη του να λέει ότι «έχει κατονομαστεί το άτομο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς», για να αναγκαστεί αργότερα σε… κωλοτούμπα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...