Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε νέα παράταση της εκεχειρίας

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε νέα παράταση της εκεχειρίας με τη Χαμάς. Για μια ακόμη ημέρα παρατείνεται η εκεχειρία με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ. Επιβεβαιώνει και o Παλαιστινιακός θύλακας.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε νέα παράταση της εκεχειρίας

Συγκεκριμένα ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε – μερικά λεπτά προτού εκπνεύσει η ισχύς της – ότι η εκεχειρία με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας παρατείνεται για ακόμη μια μέρα προκειμένου «να συνεχιστούν οι προσπάθειες των μεσολαβητών για την απελευθέρωση ομήρων».

«Υπό το πρίσμα των προσπαθειών των μεσολαβητών να συνεχίσουν τη διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων και με την επιφύλαξη των όρων της συμφωνίας, η κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστεί», αναφέρει σε σύντομη δήλωση ο Ισραηλινός Στρατός.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Χαμάς θα χρειαστεί να απελευθερώσει τουλάχιστον 10 ομήρους για κάθε επιπλέον ημέρα εκεχειρίας.

Το Ισραήλ με τη σειρά του θα απελευθερώσει επίσης 30 Παλαιστίνιους κρατούμενους για κάθε 10 ομήρους.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι το 10 μηνών μωρό Κφιρ Μπίμπας, ο τετράχρονος αδελφός του και η μητέρα τους σκοτώθηκαν σε προγενέστερους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ελέγχει τον ισχυρισμό αυτό των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς συνεχίζει να ενεργεί με σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Εκπρόσωποι του IDF μίλησαν με τα μέλη της οικογένειας Μπίμπας, τους ενημέρωσαν για τη δημοσίευση και τους συνοδεύουν αυτή τη στιγμή. Ο IDF ελέγχει την αυθεντικότητα των πληροφοριών.

Την ευθύνη για την ασφάλεια όλων των απαχθέντων στη Λωρίδα της Γάζας φέρει πλήρως η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Η Χαμάς θέτει σε κίνδυνο τους απαχθέντες, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά. Η Χαμάς καλείται να τους επιστρέψει αμέσως στο Ισραήλ. Ο Ισραηλινός Στρατός μαζί με όλες τις άλλες οντότητες θα συνεχίσει να συνοδεύει την οικογένεια Μπίμπας, καθώς και όλες τις οικογένειες των ομήρων. Ο IDF εργάζεται με όλα τα μέσα, πληροφορίες και επιχειρησιακά, για να επιστρέψει τους ομήρους στα σπίτια τους».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ